@ Minggu 28

Sunday, February 17, 2008



Minggu ni minggu ke 28 Baby Ibu dalam perut ni. Sekejap je masa berlalu. Ibu masih ingat first time tahu Ibu pregnant guna pregnancy test. Tengok-tengok ada dua line..gembira, cuak suma ada bercampur baur. Mula-mula Ibu rasa takut..rasa belum bersedia..tapi Ayah sentiasa sokong Ibu kasi semangat. Lebih-lebih lagi masa Ibu baru 2 bulan..time tu bulan puasa..teruk sangat keadaan Ibu time tu..nasib baik Ayah ada. Ayah yang tolong Ibu buat semua..ayah masak..kemas umah..sidai kain..semua Ayah buat. Itu yang buat Ibu makin sayang kat Ayah ni.

Time tu selalu rasa macam nak menangis sebab morning sickness (bukan morning je..petang, malam pun sama..huhu) Ibu teruk. Dr kata sebab Ibu ada gastrik..Ibu puasa so itu yang Ibu makin teruk. Tapi Ibu gagahkan diri puasa..nanti Baby belajar puasa. Tapi itu dulu..sekarang makin hari..Baby makin besar..Ibu start rasa Baby gerak masa minggu ke 18..masa tu rasa macam rama-rama pusing dalam perut..sekarang ni Baby dah besar..dah rasa macam perut Ibu ni punching bag Baby je..hehe..Baby Ibu dah kuat n aktif..selalu tendang2 Ibu..rasa sakit sbb perut Ibu ni kecil je..kesian Baby Ibu takde ruang..jadi sakit pun sakitla..Ibu tahan..

Ibu selalu doakan Baby Ibu selamat lahir ke dunia ni..boleh Ibu jaga Baby..tak sabar tunggu kedatangan Baby.. Ayah pun tak sabar tunggu Baby lahir.. Ayah dah berangan nak beli stroller yang tayar besar utk Baby..nk bw jogging katanya..hehe..Baby kena kuat k n baik2 dalam perut Ibu..Ibu n Ayah sentiasa doakan semoga Baby lahir dengan selamat, sihat dan sempurna..Amin...

6 kawan BabyIbu berkata-kata..:

CT said...

seronokkan pengalaman mengandung ni....saya pun mcm teringin mengandung lagi bila baca citer2 mengandung ni...:)

Zanna_MamaBatrice said...

pengalaman yg sgt berharga kan yana
hanya seorang IBU yg dpt merasa pengalaman indah ini

Zanna_MamaBatrice said...

bila bc citer u nie
teringin nak mengandung lagi
Batrice pun dah besar
dah patut ada kawan

asmaa said...

seronok pegnen tp letihlah skit...tak daya time kena muntah-muntah teruk...semua tak kenakan...

Mama Safiyyah said...

kenangan terindah....

miela77 said...

masa nie la daku dpt tahu baby qis breech...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Widget By Devils Workshop