@ Bahan Bacaan Semasa Mengandung

Wednesday, February 13, 2008

Em lepas tahu dah pregnant 2 bulan..terus ajak Ayah pergi MPH cari buku pasal baby. Semangat berkobar-kobar. Maklumlah anak first. Belek-punya belek akhirnya Ibu beli dua buku pasal pregnancy and baby. Ibu suka membaca malam-malam before tidur. So sampai sekarang koleksi bahan bacaan Ibu:

1. What to Expect When You're Expecting



What to Expect When You're Expecting is a pregnancy guide, now in its third edition, written by Arlene Eisenberg,Heidi Murkoff and Sandee Hathaway and published by Workman Publishing. Buku ni sangat bagus untuk ibu mengandung. Mempunyai maklumat megenai hampir kesemua masalah masa mengandung. It helps Ibu a lot going through pregnancy.

2. The Pregnancy Journal



Buku ini menerangkan apa yang berlaku kepada Ibu n Baby tiap2 hari. So bila Ibu baca, Ibu tahu apa yg jadi kat Baby Ibu arini. Proses pembesaran diterangkan hari demi hari. Buku ni dah jadi bahan bacaan tetap Ibu tiap-tiap malam.

3. Amalan Semasa Mengandung

Buku ini ditulis oleh Syahrin Jasah. Banyak menyediakan wirid-wirid yang boleh diamalkan semasa mengandung.

Kalau majalah pula, Ibu suka baca:

1. Majalah PA&MA



2. Majalah mami&baby

Kedua-dua majalah ini bukan sahaja pasal pregnancy malah parenting. Sangat bagus n sekarang tiap-tiap bulan tak pernah miss beli. Kesemua bahan bacaan ini banyak membantu Ibu sepanjang kehamilan ni.

Sekarang ni Ibu nak beli buku 40 Minggu Nan Indah pula. Buku ni terbitan Karangkraf, RM 8.90 je. Cuma sekarang takde masa nak cari, Ibu ingat nk order by pos je. Kalau dah dapat nnti Ibu updated.

12 kawan BabyIbu berkata-kata..:

asmaa said...

mcm best jerk buku mybby journal tu.. boleh tau ape perkembangan anak setiap hari/bulan kan...tiada kekeliruan/tertanya2kan...

Zanna_MamaBatrice said...

good info for 1st time mummy to be kan....

Zanna_MamaBatrice said...

zana main redah ajerrrrr he he he

Sherry said...

suka baca Pa & ma, ada contest pun :)

Sherry said...

tengok cover baby cute sgt mesti beli pun!

CT said...

saya pun baca Pa & MA

miela77 said...

iela pun melanggan Pa & Ma..byk info berguna...instead masa pantang dulu kebetulan ada artikel pasal penjagaan semasa berpantang...berguna weh..

Mama Safiyyah said...

good books.....

me n de alisha said...

ya a good books...

miela77 said...

daku nak cari buku gak...dah kantoi nie..huhuhu

me n de alisha said...

sekarang membaca di internet pun Ok gak :)

Anonymous said...

download

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Widget By Devils Workshop