@ Determining Your Baby Gender

Friday, February 15, 2008

Banyak teori-teori pembentukan jantina yang ada. Ada yang nak anak lelaki dan ada yang nak anak perempuan. Ibu tak kisah sangat maklumlah anak first. Nanti yang kedua barulah bleh apply teori-teori ni kan. Heh..

Teori pembentukan jantina anak adalah seperti berikut.

Caranya:

1. Waktunya : Pada masa subur isteri kerana pada masa itu sel kelamin wanita dapat dibuahi sel kelamin lelaki.
2. Caranya : Lakukan persetubuhan dgn sebaik-baik dan sempurna. Setelah
selesai, isteri hendaklah tidur miring sampai bangun pagi. Jangan tidur telentang supaya letak air mani jatuh miring.
3. Hasilnya : Bila ingin anak lelaki, miring ke kanan dan jika
ingin anak perempuan miring ke kiri.

Ada teori lain, satu pendapat Dr. M. Zaky Syafi'i Beyk dari Iskandariah (Mesir) yang menyatakan dalam bukunya "Al Azmatus Zaujiyah wa'ilajuha"

"Berilah isteri makan vitamin B semenjak mula hamil hingga 8 bulan setiap hari 3 kali - 2 biji sekali. Memakan vitamin B akan menambah kesihatan dan kesuburan apalagi bagi ibu yang mengandung. Bila isteri makan vitamin B sebagai penambah zat makanannya yang biasa setiap hari, maka bayi yang akan lahir kelak, insyaallah lelaki. Teori ini amat praktis dan mudah dilakukan. Ianya bergantung kepada kita. Hasilnya akan dapat dirasai apabila telah mencuba.

Ini pula Chinese Pregnancy Calendar untuk melihat jantina anak. Ibu dah tengok..rasanya so far sama dengan apa yang dr check..tapi tak tahulakan. Kita tunggu Baby lahir dulu.





p/s: Maaflah kecil skit. Ibu dapat dari email ni.

12 kawan BabyIbu berkata-kata..:

oli said...

boleh dijadikan eksperimen untuk anak yang kedua...

oli said...

takut terlupa laaa...kena print out letak dalam bilik...heheheheheh

CT said...

wah...menarik ni...should try for my 3rd one...tapi apa-apa pun...semua ketentuan Allah kan...:)

asmaa said...

boleh try...anak ke-4 nnt :)

Zanna_MamaBatrice said...

kekadang ada betul yerk gark
he he he he
boleh jadiakn panduan utk next try

miela77 said...

kebetulan kot...daku check ikut tarikh tu...btl la pulak

Mama Safiyyah said...

tak kisahlah girl or boy....yg penting sihat and sempurna sifatnya...

Mama_Aqish said...

kekadang teori ni ada betulnyer & kekadang tu secara kebetulan jer...ape2 pun janji anak yang dikurniaakn sihat tu lagi penting kan...

godd info la yana kirang2nyer leh sharing

miela77 said...

kali nie daku nak anak lelaki lak...tp kat situ stated girl lagi..huhuhu

manje adam said...

anak pertama dah boy ...
bole bt rujukkan tuk anak yg ke dua gurl hehehe..

manje adam said...

anak firts dah boy ni bole buat yg kedua nk gurl pulak...

manje adam said...

anak firts dah dapat boy ni.. bole buat tuk anak ke nak gurl..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Widget By Devils Workshop