@ Jaya Jusco Baby Fair

Thursday, February 21, 2008

Bulan ni memang budget nak start shopping barang-barang baby. Lagipun dah msuk 7 bulan. Kang lambat-lambat tak larat pulak. Dua tiga ari lepas..tgk kat laman web Jaya Jusco ada iklan Baby Fair. Terus contact Kak Eina sbb umah die dekat Jusco Taman Equine so mesti selalu pergi. Kak Eina cnfirmkan n cakap banyak barang. Apa lagi..Ibu start la pujuk2 Ayah nk pergi shopping. Ayah bz nak amik exam CCIE written die Jumaat ni so mungkin hujung minggu baru pergi.





Tiba-tiba semalam Ibu dapat tahu Ayah dah tunda exam sebab ada meeting. Hurray..Ibu pun ajak Ayah pergi malam tadi. Semangat Ibu nk shopping ni. Lepas Maghrib..Ibu n Ayah pun bertolak ke Jaya Jusco Bandar Utama (itu yang paling dekat). Luckily tak ramai orang pun. Senang nak survey-survey (maklumla still blur-blur apa nk beli walaupun bawa list sampai 2 page..hikhik).

Sampai sana terpandang banner-banner pasal Jcard Privilege Shopping Day. Dah confuse..mana yang murah..time Baby Fair ni ke or Jcard Privilege Shopping Day nanti. Abis suma salesgirl kat situ Ibu interview..rupa-rupanya ada barang yang murah time Baby Fair ni (especially yang letak kat kawasan Baby Fair) and yang dekat Baby department tunggu Jcard Privilege Shopping Day dapat 15% discount.



So alang-alang dah datang Ibu n ayah pun turun balik kat kawasan Baby Fair. Siap amik bakul nk borong. Tapi best sebab takde orang..so kami jalan dari kotak-ke kotak..siap leh belek2..bincang2..n discuss dengan akak salesgirl (yg banyak membantu bgtau bape less dapat). Baby pun baik je takde tendang2 time shopping (tau kot org nk beli barang kat die..heh). Apa Ibu beli nanti Ibu cite kat lain post..sebab semalam balik2 Ayah ada amik gambar barang-barang yang dibeli. So nanti upload gambar sekali.

Kesimpulannya dah hampir 70% barang dah dibeli (mostly yang basic n kecil2). Baju kena beli lagi sebab semalam kat Baby Fair takde choice sangat. Hari Sabtu ni Ibu n Ayah nak pergi lagi Jusco. Cari yang 15% discount pulak kat Baby Department..haha..best betul shopping ni. Barang2 kat Jusco ni kira suma lengkap le n harga die pun reasonable. So nanti Ibu cite apa yang dah dibeli untuk Baby eh. Til then:)

6 kawan BabyIbu berkata-kata..:

CT said...

x sabar plak nak tgk entry hasil rembatan jusco bb fair ni..

Mama Safiyyah said...

rajin ibu terjah sales

Zanna_MamaBatrice said...

bab shopping barang baby mmg excited kan yana
bagus leryana
buat perancangan...siap tanya ngan teliti lagi..
kalau zana, redah jerr

Mama_Aqish said...

pendek kata bawak je duit confirm habis punyer tol tak?

me n de alisha said...

ish ... banyak tul sale.

miela77 said...

bila la jusco kat sini nak wat sales lagi...da nak posa nie weh

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Widget By Devils Workshop