@ Minggu 30

Friday, February 29, 2008

Semalam Ayah bacakan Baby surah Luqman..Ibu duduk tepi Ayah sambil usap-usap Baby. Mood tak berapa baik. Baru balik dari check up. Dr zul kata semuanya normal cuma position Baby masih tak turun. Kepala Baby masih di atas. Dr kata kalau sampai minggu 34 tak turun ada kemungkinan kena c-sec. Huhu..terus Ibu rasa down.

Ibu contact Auntie Una (die dr kat sg petani-ibunyer best friend time sekolah)..Auntie Una kata still ada masa Baby berpusing. Harap-harap macam tulah eh. Ibu dan Ayah doakan Baby turun ke tempatnya. Sekarang Ibu banyak baca surah Mariam..untuk mudahkan bersalin. Selalu cakap dengan Baby..pujuk kasi pusing dan mudahkan Ibu bersalin nanti.

Berat Baby dah 1.4kg..dah besar Baby Ibu ni..patut tendang makin kuat. Ibu sekarang semakin kurang tenaga..nak berjalan pun slow bukan main. Sakit belakang pun menjadi-jadi. Nasib baik Ayah banyak tolong Ibu buat kerja rumah. Kalau tak makan luar le hari-hari. Orang kalau pregnant selera makan besar tapi Ibu ni kurang pula..seminggu dua ni tak lalu makan nasi. Last2 masak bubur makan dengan ikan bilis..pastu banyak makan buah. Takut pula Baby tak cukup zat.

Emm kalau masa mula-mula dulu tak rasa feel sangat..(sebab tak rasa Baby gerak lagi dan morning sickness teruk)tapi sekarang ni rasa very2 close dengan Baby. Kadang-kadang tengok gambar baby dalam majalah boleh tersenyum sorang2..terbayang tak sabar tengok Baby sendiri..kadang-kadang bila baca-baca kat forum/blog pasal baby..siap boleh menangis..sayu semacam. Ayah tak bagi Ibu menangis..katanya nanti Baby pun kuat menangis. Betul juga..:P Tak elok tension masa pregnant nanti berjangkit dekat Baby.

Disebabkan mood down, semalam siap mimpi2 lagi. Tak nak cerita mimpi apa sebab mimpi sedih sangat. Apa-apa pun sekarang Ibu banyak berdoa untuk Baby dan mudahkan Ibu untuk bersalin nanti. Hope everything will be fine. Amin..

15 kawan BabyIbu berkata-kata..:

yusleeza said...

Asskum...

Saya, Yusliza...pun ibu yang sedang mengandung 30 weeks...ternampak this blog dalam SI.com ..tertarik dan baca...anyway selamat berkenalan..saya pun tinggal di kota damasara sect 10..ahad ni saya ikut class breastfeeding kat SI centre. Mungkin boleh jumpa kat sana?

Ibu Baby said...

Class breastfeeding? Macam menarik..tapi Ahad ni hubby keje..nnti cerita skit pengalaman eh..sy tinggal kat seksyen 5 kota damansara..check up kat mana?

Mrs.R a.k.a Emi said...

hope everythin` will went well..
nnt bersalin kat mana?

Ibu Baby said...

Tak pasti lagi..sama ada kat pusrawi kat sini atau pun balik kedah bersalin sana..tunggu position baby dulu..

yusleeza said...

oo..yeke..dulu saya menyewa kat sect 4 apt semarak...skrg dah pindah kat sect 10..kelas breastfeeding ni anjuran susuibu.com. boleh tengok jadual dia kat website SI. ada lagi nanti. nanti dah attend saya cite ok...saya checkup kat Klinik Nadia sect4 sebab dah biasa ngan dia dr anak 1st..

MrS tHeMint said...

waa..dah ramai kawan blogger seangkatan...
best kan leh share info same2...

kinna said...

slm, sy kinna..skrg tgh prgnant 31 weeks..last 2 weeks ms check up doktor kata bb sy pon kepala di atas gak..dia soh sujud lama2..stil ada ms utk bb kembali normal..

Ibu Baby said...

Salam kinna..sama le kita 31 mgg..due date bila? tq for the info..akan kuamalkan..

kinna said...

due date 6/5 (ikut hr 1st period terakhir) kalo ikut scan dlm 3/5 kot..

Yana said...

tak lari banyak..yana 8/5..bb girl ke boy?

Zanna_MamaBatrice said...

mmg risau kan kalau baby pusing pusing

CT said...

good hubby....

asmaa said...

jgn sedih2 wkt pegnen...mesti happy...bg baby pun gumbira :)

Mama Safiyyah said...

ada baiknya cakap ngan baby masa dia dlm perut...mama dulu masa problem ngan kak yayah masa ngandung pun buat mcmtu...

miela77 said...

itula perasaan ku bila tau my baby breech...waktu nie daku admit ward .. sedey ...memang sedey...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Widget By Devils Workshop