@ Sesi Mencuci Baju

Wednesday, February 27, 2008

Orang kata baju Baby baru beli kena basuh dulu..yelah takut yang jenis tak tahan..nanti gatal2 pula. So weekend hari tu, Ayah n Ibu buat operasi basuh baju Baby (Ayah yang buat banyak..heh). Basuh pakai NappiKleen beli kat JJ hari tu. Em bau die wangi sangat..bau bayi..masa nak sidai kain tu rasa macam nak menangis pula..excited tunggu Baby keluar dan pada masa yang sama takut pun ada juga. Dah le bau die macam Baby dah pakai baju tu..syahdu lak rasa. Baju pula comel2..lebih2 lagi mittens n booties die..kecilnya..takut hilang pulak..Semua baju dah Ibu lipat n simpan elok2 dalam laci Baby. Almari Baby takde lagi so sekarang tumpang almari Ibu Ayah dulu eh. Sayang sangat Baby..:*



10 kawan BabyIbu berkata-kata..:

Mrs.R a.k.a Emi said...

hi...
jumpa blog nih dr forum cari..
i`m 24weeks pregnant too..
best kan beli brg2 baby...

Ibu Baby said...

hehe..itula..walaupun cuba tahan-tahan tapi beli juga..geram tengok..comel2..dah start beli barang ke?

Mrs.R a.k.a Emi said...

dah..baju beli kat sogo warehouse sale aritu...td pegi my dear...
beli infant car seat je..
sabtu ni pegi lg kot

Ibu Baby said...

eh? td pun pergi mydear..pagi..beli infant car seat juga..mesti kita jumpa td..sbb bukan bnyak pun car seat utk infant ada..dtg dengan sapa td?

aida said...

hi ibubaby..
me expecting gak.. 1st child.. kite pun rasa nk nangis imagine basuh baju baby.. syahdu! hope everything goes well ya!

Ibu Baby said...

tq Aida..same goes to you..dah bp mgg?

CT said...

wah...bagusnya suami awak....

Zanna_MamaBatrice said...

bagus yana
berhati2 kan...

Mama Safiyyah said...

heheheh teringat plak masa mama ngandung dulu...

miela77 said...

teringat masa beli brg2 baby qis... ms sesi basuh n sidai, siap jiran ty dah bersalin ke?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Widget By Devils Workshop