@ Shopping at MyDear

Thursday, February 28, 2008

Hari ni pagi-pagi lagi dah bertolak ke My Dear warehouse sales. Ayah siap ambil cuti separuh hari. Niat cuma satu..nak beli car seat for infant. Dah survey2..paling murah pun rm160. Baca kat forum kata warehouse sales kat My Dear boleh dapat murah. Lagi pun car seat infant ni nak pakai sekejap je.

Selepas sesat2 sikit area puchong tu, sampai dalam pukul 9.30. Ramai juga orang masa tu. Barang pun banyak. Paling banyak stroller..best tengok sebab banyak pilihan dan harga pun murah..ini untuk display item..dalam range rm 30 - rm 150. Tapi takde niat lagi nak beli sebab ingat lepas bersalin baru beli. Tengok dekat area car seat takde yang menarik. Tanya uncle yang jaga kat situ, dia pun roger2..katanya kejap lagi datang barang lagi.

Ibu dan Ayah pun jalan2..beli comforter (rm 20 - murah rm 10) dan mainan untuk baby Kak Ija. Barang kat dalam gudang pun banyak..barang baru dan boleh dapat dalam 20-30% discount. Car seat infant pun ada (yang rm 269 dapat rm 200). Tapi Ibu rasa tak berbaloi. Lepas tu keluar balik..tengok2 car seat tu dah datang dan dah ada orang ambil..waa waa..cantik juga car seat warna biru tu..huhu..Ibu pun tunggu mana tau ada lagi. Tanya uncle tu cakap dah takde. Sob..sob..

Ayah kata jom la kita pergi warehouse Anakku..mana tau ada murah..Ibu pun angguk (tak berapa ikhlas..). Masa Ayah beratur bayar..Ibu pergi lagi kat uncle tu..tanyakan die ada lagi tak car seat..die roger2 lagi..pas tu die kata kejap lagi sampai..Ibu pun tunggu lagi tepi tu..rasanya ramai yang cari car seat infant tu..laku betul..

Sambil menunggu..tengok walker kat depan..emm murah juga dalam rm20-50. Ibu kata kat Ayah..alang-alang dah datang beli je satu..rm 30 je pun. Cantik2 juga Ibu tengok. Tiba-tiba nampak ada orang datang bawa car seat. Cepat-cepat suruh Ayah pergi ambil kat orang tu..ye ye..akhirnya dapat satu. Ayah pun check2 condition die. Ok la..a little bit kotor dan die punya button for hood dah takde..tapi yang lain ok. Siap ada tapak untuk letak dalam kereta.

Ayah kata ok dah cantik..harga rm 50..murah tu..pas tu sambung pilih walker dapat rm 30. Ok..Ibu dah puas hati..niat hati dah tercapai..jom Ayah balik. Masa tu dalam pukul 11. Balik rumah ingat nak ambil gambar dulu. Tapi Ayah dah sibuk buka dan pasang. Lepas tu terus lap-lap dan basuh lapik2 dia. Makanya lain kali baru boleh ambil gambar sebab sekarang tengah bergantung kat penyidai.

Walaupun orang cakap tak boleh beli barang baby banyak2..tapi dah murah beli jelah..mana nak dapat kan? So far kalau sape2 yang nak beli stroller, buggy, car seat..dan tak kisah beli yang display..memang sangat2 murah. Katil (play pen) ada juga tapi time tu yang ada kurang memberangsangkan. Mungkin awal sangat diorang baru angkut stok. K..nnti dah ambil gambar..akan Ibu upload. Em petang ni ada check up dengan dr. Till then.

Ni gambar walker macam Ibu beli (yang warna oren) tapi musical board tu takde. Ada mainan kecil je dua.

14 kawan BabyIbu berkata-kata..:

Mrs.R a.k.a Emi said...

hihii..mmg kita ada jumpa kot smalam...u nih mesti yg dok tunggu
kat atas pangkin kayu tu kan...
tggu car seat eh?
me yg dpt car seat biru...tp yg xcantik sgt...ada satu couple yu dpt yg cantik gak kan..kaler biru..xpela rezeki masing2..i dpt car seat infant yg 1st pagi tu..dpt rm40...cuma kena cuci la..esok baru wat projek nak cuci2 ni...kalo rajin nnt baru nak hapdet kat blog..
anakku punya sales best x?

Ibu Baby said...

Hehe..betulla tu..u dengan husband dapat car seat paling murah hari tu..yg lain suma rm50 dah..dah datang jauh-jauh tunggu jelah..siap dah amik cuti..hehe..hmm anakku punya tak pergi pun..sbb mmg niat nak beli car seat je..kalau pergi takut terbabas beli yang lain pula..

Mrs.R a.k.a Emi said...

hahahha..xsangka lak jumpa kat situ kan...xpela...kita jd member blogging jek kan?
at least u dpt gak car seat tu..ye la, kita bukan nak guna lama pon..
nnt kena beli real car seat tu plak..kira berbaloi la dpt harga rm50 n below tu..sy nak carik playpen la..anakku murah agaknyer kan..

Ibu Baby said...

emm ada baca kat forum macam ok..emi nak pergi ke? ni teruja nak beli..my mom nk sponsor..tapi dia kata kalu jumpa yang murah..belikan je dulu..heh..kalu pegi cite skit eh..

me n de alisha said...

wah... dulu warehouse lagi murah lah kan...

miela77 said...

sukanyer iela dapat mcm2 info kat blog babyibu nie...

miela77 said...

sapa tau ngapa iela tak leh post entri ek...x leh saving..jadi error...tolongg....

CT said...

:) nanti lain kali kalau pergi mydear sales lagi...bley la singgah rumah saya...x sampai 10 minutes pun dr situ

asmaa said...

sales byk membantu untuk penjimatan, lbh lagi b'kaitan dgn brgn anak utk guna seketika aje...thanks bbyibu bg info shopping/sales

Zanna_MamaBatrice said...

berbaloi kan yana beli masa warehouse
x kisah ler kalau defect sikit pun
bukan nak pakai lama pun kan...
janji murah and condition ok lg

azzamoro said...

tunggu My dear sale lagi..hmm

Mama Safiyyah said...

mmg best sopping barang baby kan....

me n de alisha said...

memang best g shopping....

miela77 said...

bila nak ada gudang sales kat ipoh ek..sapa2 tau gtau la..daku nak beli car seat..kat mall mahal...rm160 over...x mau...nak murah punyer...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Widget By Devils Workshop