@ Accident Perut

Monday, March 10, 2008

Hari Jumaat lepas..pergi dengan Ayah ke Tesco beli barang2 dapur dan barang2 makanan untuk Ayah bawa ke Osaka. Sebelum tu singgah ke The Curve..masuk butik Anakku lagi (orang yang jual pun dah kenal). Ibu beli head support jenama Lollipop dan sehelai baju untuk Baby. Lepas tu siap daftar membership lagi. Konon-konon nanti boleh redeem point.



Lepas tu terus g Tesco..punya la ramai orang..Ibu n Ayah pun sibuk mencari2 makanan untuk Ayah bawa..cari jenama Brahim (ada gulai, ayam masak merah)..dalam sibuk2 tu tiba2 Ibu terlanggar (ke org tu langgar Ibu..tak pasti pula) troli kat perut. Aduh..sian Baby..dah le kepala Baby boleh rasa kat pusat..risau Ibu..nasib baik sakit sekejap je..

Balik malam tu risau juga sbb Baby kurang aktif..tp Ibu rasa should be ok sbb Baby kan dalam placenta yang tebal..so sepatutnya takde pape. Nasib baik malam tu borak2 dengan Baby..dah gerak2 balik macam biasa..huh lega Ibu.

Esoknya masak sibuk bersiap2 nak temankan Ayah pergi mengundi..accident lagi. Langgar dinding pulak..aiseyman. Kesian Baby. Ibu dah tak boleh nak budget sebab ada extra pula kat depan ni. Ayah kata anggap le macam bawa keta..kena budget lebih skit..kena ada lajak supaya tak berlanggar. Em Ibu cuba..tp Ibu bawa kereta pun accident juga..macam mana le..huhu.

Masuk hari ni dah 4 kali accident lagi..semalam langgar sink n pintu pula. Ibu pun dah risau. Kena more careful after this. Kesian Baby Ibu..nasib baik aktif je kalau tak mau Ibu g buat check up. Ok Baby..jangan risau..Ibu janji to be more..more careful. Muahhh.

13 kawan BabyIbu berkata-kata..:

AnasDila said...

hati2 ye yana...saya pun sekarang protective betul dgn tummy yg semakin membesar ni...heheh

tapi saya teringat satu ayat,surah almu'minuun..dalam tu Allah dah kata,tempat yang paling kuat(kukuh) Allah letak segumpal darah (janin) dalam perut ialah rahim...jadi itu aje ingatan saya selalu...

kadang2 bukan salah kita langgar org,org yg ter'siku' perut kita ni..

InsyaAllah baby tak apa2...kalau sakit terus p klinik k.

Yana said...

Em sekarang sentiasa beringat..yelah perut makin besar so kn budget lebih..nasib baik so far tak kuat sangat accidentnya..TQ Dila

eiNa a.K.a Mrs.tHeMint said...

ha ah.. betul tu yana,, becarefull....
kene ade bajet sikit.. klu nk kona ke....ape ke..

Elyn said...

take care yana.... i pun slalu gak lupe yg perut dh besar.... slalu gak nk ter accident :D

Yusliza said...

hi yana!!!yus ni..
lekk arr...aku dulu masa peknenkan alisha pon selalu accident..
plg feveret, tombol pintu n kerusi n meja mkn..huhuhu...mmg sakit..

donat said...

hehe, baby bkn dalam plasenta le tp dlm amino sac.correction dr cikgu science.huang3x.

CT said...

huhuhuh sungguh scary bila perut dah besar ni...mmg kene hati2...duk pk bb sakit je kan bila accident tu

Mama_Aqish said...

orang zaman sekarang ni memang kengkadang tu tak bertimbang rasa...ikut dan je...kalo time sale lagi la dasyat kengkadang tu kesian tengok ibu2 ngandung ni tersepit...

asmaa said...

alahai...camner leh terlanggar yek...
ada xtra mmg kena ambik side lebih skit tk lalu...:)

miela77 said...

biasalah, bila perut dah besar slalu cam tu la...

Mama Safiyyah said...

hehehhehe cute je ibu.....

Zanna_MamaBatrice said...

alahai yana
cute jer bc citer nie kan
tp tu arr...takut gark kan sian baby kat dlm tu
sure dia pening jer asyik terlanggar.....

me n de alisha said...

nasib tak jadi apa-apa kan...huhuhu memang kena berhati-hati yer

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Widget By Devils Workshop