@ Minggu 31

Thursday, March 6, 2008

Em dah masuk minggu 31. Gambar kat bawah ni masa 6 bulan..my first maternity dress daripada Auntie Rumija. Masa ni nak pergi kenduri. Ramai orang cakap tak nampak macam pregnant sebab badan tak naik. Perut pun tak besar sangat.



Isy2 korang tak tahu..pinggang daripada 23/24 dan berkembang dengan jaya sehingga 35 (currently). Berat naik 9 kg so far..pecah rekod..tak pernah2 berat cecah 50kg. Sape nak tengok Yana chubby skit..time nilah..hehe.

Sekarang banyak berehat je kat rumah sebab badan pun selalu sakit-sakit..nasib baik ada tukang urut free..hehe. Baby pun aktif bergerak2 cuma Baby tak turun lagi sekarang. Tengah amalkan petua2 supaya Baby turun ni. Hari2 pujuk Baby..bacakan surah Luqman kasi die dengar cakap.

Em..minggu ni Ayah kena pergi Osaka seminggu..jadi Baby kena baik2 temankan Ibu k. Kalau Baby baik nanti Ayah belikan gift untuk Baby. Ok Baby? Baik Baby Ibu ni..Muahh2..

20 kawan BabyIbu berkata-kata..:

MrS tHeMint said...

comell... =D
tp still kecik je perutnye.. =P
ajak ler rumie teman yana time mukhlis takde nnt.. ke sesape temankan...
nasib seminggu jek... kalau x jgn kasi mukhlis pegi..huhuu...

Yana said...

em adik yana opy ada kat umah..die yang temankan..muks kn g outstation..tiba2 kn panggil..huhu..nak ikut jgak..

AnasDila said...

Wah!kecik nye perut...tak namapak macam 6 bulan...hehehe...dah tahu gender ke?(sibuk ek kita tanya2 plak..)

jaga diri elok2 ye

AnasDila said...

sory tak bace abes ur blog...baby boy ek?hehehe...tahniah!

oxoxox

Yana said...

Ha ah..dr check bby boy..insyaallah..dila (panggil dila ke?) dh tau? emm suma cakap perut kecil..nasib baik berat baby ok..hehe

AnasDila said...

panggil dila pun ok...dah cek dah...tau dah pun...tapi rahsia...hehehe(tapi macam nak bagitau pun ada...gatal mulut dah ni..hehehe)

harap ibu dan baby selamat2 semuanya.

p/s::jeles la,nak beli barang baby jugeeee!

klue::saya pun kene beli kaler 'biru' juge.

Yana said...

Tq dila..em hehe..bleh geng le..em mmg best shopping..nnti tgh tahun ada mega sales kn? boleh la borong time tu..yana maybe tgh pantang kat kedah..tk dapat nk soping2..

Elyn said...

yana perut u kecik ek.... nape perut i yg br nk msk 5 nih bosar ek?? huhuhuh matik la i nk kuruih lps nih.... anw u look cute bangat

Yana said...

Semua cakap camtu..mmg jenis kerangka kecil kot..sblum pregnant mmg underweight jek..kalu pakai bj kurung ramai tak perasan pregnant..bdn pun naik skit cuma bahagian b* n perut je naik..heh

eiNa a.K.a Mrs.tHeMint said...

dila, saya pun mcm gatal mulut nk btau orang... tp hubby suh rahsie..

yana mmg underweight sgt dulu.. me too.. but now im getting bigger n bigger n bigger.. huhuu.. jenuh la jugak nk kurus balik nnt... :p

mami hafiy said...

dh tulis komen tp error lak :(

Zanna_MamaBatrice said...

ala comel yana
untung org badan kecik nie
pregnant pun nampak tak nampak jerrr

Zanna_MamaBatrice said...

sikit jer berat yana naik..alahai, untungnyer.....

x yah risau nak turun2 kan berat lepas bersalin dah...

Zanna_MamaBatrice said...

patut ler sampai now boleh maintain jerrr
jeles lorrr

CT said...

finallly...baru nampak muka babyibu mcm mana..so sweet..:)

Mama_Aqish said...

ringannyer yana walaupun masa ngandungkan ammar ek...50kg je...kiter masa ngandung 72kg berat yang terakhir

asmaa said...

comel jerk yana ye...50kg
saya pegnen bg ketiga2 anak mesti 60kg lebih...besar sesgt...

Mama Safiyyah said...

cute!

miela77 said...

waktu nie perut daku dah besaw cam kembar je...ko nampak kecik je..senang nak slim...daku spare tyre tetap ada..huhuhu

me n de alisha said...

comey...:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Widget By Devils Workshop