@ Shopping at Anakku

Wednesday, March 5, 2008

Em gambar dah upload..so inilah alkisah pembelian playpen ni..



Malam tu Ibu pujuk2 Ayah nak pergi warehouse sales anakku kat Klang. Ayah tanya Ibu, Ibu nak beli apa dekat situ. Ibu pun terdiam..takdelah specific nak beli apa-apa..cuma nak tengok kalau ada barang murah dan menarik..boleh la beli. Ayah kata kalau macam tu tak payahla..lagipun bukan dekat. Sob..sob..Ibu pun kata oklah (dengan sedikit sayu..) tapi Ayah kena janji esok pergi jalan-jalan kat The Curve (ada 3-4 kedai baby kat atas tapi semuanya mahal-mahal - saja pergi cuci mata).

Esoknya..sebelum menjalani rutin shopping barang dapur di Tesco..Ayah dan Ibu pun pusing-pusing kat The Curve..ada 2,3 kedai yang sales..tapi ehem ehem..lepas sales pun harganya masih boleh tahan. Kalah peti ais/washing machine kat rumah tu..

Lepas tu masuk butik Anakku..jalan-jalan cuci mata..pastu ada satu playpen ni..die display..harga RM199 (NP:RM 299). Takda le murah tapi berbanding yang lain Ibu rasa berbaloi. Disebabkan Abah n Mama Ibu (em kira atuk/nenek Baby) dah janji nak sponsor..Ibu pun call Mama tanya nak beli tak..sebab kalau nak cari kat Kedah pun harga dalam RM 300 juga (sebenarnya memang tak tahan nak beli). Mama kata ok..dan belikan sekali tilam die..nanti claim..

Nanti claim? Hehe..apa lagi..mula le pusing2 cari barang..Ibu beli play pen, mattress for play pen (safe n sound), comforter (lolipop), sarung cadar dan bantal (nak matching dengan comforter) dan changing matt sekali. Haha..Ayah pula excited cari kaler yang cantik nak matching.

Masa nak membayar sempat lagi capai baju 2 pasang (dapat 50%). So kira punya kira RM 400. Huhu..play pen dan barang lolipop (dapat 50% juga) kira puas hati. Yang mahalnya mattress tu (Rm 138)..huhu (menyesal pula beli awal-awal..bukan ada discount pun). Takpelah Ayah kata Baby punya pasal..lagipun selesa skit tido (nak tenangkan hati..). Kalau lepas ni nampak ada sales mattress ni confirm tension je Ibu..

Mattress yang..huh..



Baju


Comforter


Cadar


Sarung bantal dan bolster


Sarung je beli sebab bantal dah ada beli kat Jusco..suma beli colour UB-Blue..

So Ibu rasa cukup la setakat ini dulu..huhu..dah overdose..barang-barang asas lain pun dan ada cuma Ibu beli serba sedikit..lagi pun barang lain kat mana-mana pun ada jual dan harga tak lari banyak (macam pampers, toiletries..dll). Ini pun MIL dah bising beli awal..tapi Mama kata kalu murah apa salahnya..hihi..

8 kawan BabyIbu berkata-kata..:

kinna said...

it is ur first child? sm la kita..tgk sume nk bli..kalo blh nk angkut anakku blk umh..he3..
bl due? wah3..dh byk shopping tu..mesti bb dlm perut lg excited nk kuar..smlm g my dear warehouse sale, xdpt dh carseat yg murah tu.. ;( u r so lucky

Ibu Baby said...

Ha ah..itu yg excited lebih.kalu leh hari2 nak g jalan kedai baby..nasib baik tak leh drive..huhu..due 8/5..rasa kita lebih kurang kot..

CT said...

waaaa sakannya bershopping...ye la anak first la katakan...suma kalau bleh nak belikan...;)

Mama_Aqish said...

sonotnyer ada orang sponser...memang warehouse sale anakku tu jauh...kalo dikira minyak dgn tol rasa cam tak berbaloi je..tapi diorang ada wat happy hour last minit car seat dari RM300 lebih terus menjunam ke RM80...murah gitu...

Zanna_MamaBatrice said...

xpe kuar duit sikit
janji berbaloi..
comel lr play pen ammar tu...
nak2 nenek nak sponsor kan.....

Mama Safiyyah said...

cantek!

me n de alisha said...

memang cantik playpen tu.

miela77 said...

suka ngan playpen tu...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Widget By Devils Workshop