@ Shopping at Mattel Warehouse Sales

Saturday, March 29, 2008

Hari Jumaat (28/3) Ayah pergi Mattel Warehouse Sales di Dataran Hamodal. Ayah bab2 belikan Baby toys memang Ayah suka. Niat nak cari toys untuk play pen baby je. Toy yang gantung2 tu or yang ada bunyi2. Ibu tak ikut memandangkan Ayah pergi naik motor je. Malam tu siap plan dengan Ayah (since Ibu baca forum warehouse lepas2 macam ramai orang je) apa nak buat. Warehouse open at 10am jadi Ibu suruh Ayah pergi awal sikit..siap ajar Ayah taktik mengaut dan membeli (ni kesan selalu baca forum la ni..haha).

Pagi tu Ayah gerak dalam 9.15 (sebenarnya dah lewat daripada perancangan..huhu). Ayah kata nasib baik naik motor, kawasan tu teramatlah jammed. Sape yang naik kereta susahla juga dan parking pun susah dapat. Ayah betul2 sampai kat tempat tu pukul 9.50 am. Ayah kata masa naik lif tu die nampak dah ada orang turun dengan plastik barang. Aisey..nampaknya diorang buka pintu awal ni.

Ayah masuk2..huhu..barang Fisher Price dah habis (itu je yang Ibu n Ayah target-yang lain tak minat). Ayah kata die tak tahu nak buat apa..takkan nak balik tangan kosong. Masa tu ramai tengah menapis/sort barang2 nak beli kat tepi2. Ayah pun tunggu mana tau ada yang tak nak.

Setelah penat berpusing2..hasilnya Ayah dapat juga 2-3 barang untuk Baby. Itupun Ayah kutip atas lantai hasil tapisan yang orang tak nak. Ada untuk 6 bulan..untuk setahun ke atas pun Ayah beli je. Jadilah daripada takde langsung. Ayah tanya salesman tu esok ada tak lagi barang Fisher Price..diorang kata itu last stok..barang sikit saja. Kira rezeki la. Tak tahu harga sebenar berapa sebab survey yang lain beli yang lain..hehe..tapi rasa murah dari harga supermarket la.









Dua yang atas tu RM 50, yang macam donat tu RM 20 dan yang kecil2 tu satu RM10. So semua RM 140. Takpe kalau tak guna boleh buat kasi hadiah untuk sepupu2. Kalau MIL tahu mesti kena bebel ni..hehe.

10 kawan BabyIbu berkata-kata..:

linda said...

yg donut tu dh jadik rm20 eh? last yr saya bli rm15 jek..

xpela..harap2 sales bln 9 ni lg best ler..

Yana said...

Ha ah..tag price die RM30..masa bayar Rm 20..huh..last year ramai cakap lagi murah..nnti kita serbu sma2 bulan 9 ni..

as said...

eh nak jugak join... bulan 9 ni bila dia punya tarikh?
Inform lah yer...

CT said...

waaaaa banyaknye shopping

Mama_Aqish said...

mattel sale yang baru2 ni tak pegi ker???kiter asyik tak sempat je nak pi sebab time sale nyer tu terhad & kejap sangat....start time waktu hari bekerja plak tu...kalo time weekend leh gak serbu...lambat je serbu semua menan dah tinggal yang tak best je kan....

me n de alisha said...

ish ye ker ada sale lagi kat Mattel ni...bila ?? tak tahu pun..huhuhu

Zanna_MamaBatrice said...

xde rezeki ler ammar kan
xpe ler...janji ayah balik x dgn tgn kosong kan..
leh simpan utk ammar main bila besar nanti

Mama Safiyyah said...

mama sempat pi warehouse sale yg ni.....dok depan pintu.....diorg bukak je, berlari2an masuk.....

me n de alisha said...

best nyer kalau dapat pergi...

miela77 said...

ada lagi ke...pas je kat baby qis klu x pakai...hehehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Widget By Devils Workshop