@ MP3 For Baby

Thursday, April 3, 2008

Apa ni?

Audio Steno AU231

Smart Style and Design
Easy to Use, One Hand Operation
Flexible Storage Capacity
Performance and Environmental



Last week Ayah pergi Low Yat dan belikan Baby MP3 Apacer ni. MP4 kat rumah dah rosak dan warantinya entah ke mana. Emm..untuk apa Ayah beli MP3?

1-Ibu sekarang makin semput nak membaca Al-Quran panjang2..jadi bila Ibu berehat, Ibu letakkan headphone pada perut jadi Baby boleh dengar bacaan Al-Quran

2-Petua nak kepala baby turun: letakkan bunyi-bunyian pada bahagian bawah perut jadi baby akan pusing ke bawah (betul ke ni?) - Kita hanya berusaha kan..?

11 kawan BabyIbu berkata-kata..:

AnasDila said...

betul kan saya kalau saya salah ye...hehhe

saya ada tgk nat geo pasal human being---super human tak silap tajuk die..macam mana kuat pun bunyi kat luar rahim i.e::keretapi and kapal terbang take off,baby punye pendengaran ala2 orang tua gitu...dengar tak dengar saje.

yang paling dia dengar suara ibu die sendiri...pasal melepasi sgala tisu yang ada dalam badan..

bace sendiri lebih afdhal..tapi dah semput apa boleh buat...heheh...kurang2 ada usaha kan..

p/s::saya juge sekarang semput bile membace,jadi saya baca duduk kat kerusi meja makan dan letak quran atas meja makan,jadi senang sikit nak bernafas...kalau tak,semput lah juge...hehehe

Yana said...

Emm camtu eh dila..oo sebab ada baca kat buku itu yang praktikkan..katanya baby dah leh dengar sound dari luar..heh..takpe tu sampingan time2 baring..still usaha lagi baca sendiri walau 2 ms sehari..tak lama je lagi..chayok2..

AnasDila said...

http://health.discovery.com/centers/pregnancy/americanbaby/senses.html

saya cari ini dan jumpe...hehehe...marila kita bace sama2..

saya rasa yana ok lah nak beli mp3 ni,becoz baby nak boleh dengar..

macam saya baru 24 weeks,telinga baby baru jer siap...dengar pun tak lagi...kehkehkeh..

kita usaha aje kan...betul tak...yang lain Allah uruskan...InsyaAllah...

take care!yana dah dekat sgt tu nak conceive...chayok2!

Yana said...

Betul2..hehe..dah minggu 35 ni..dila pun take care juga..n rajin2 buat booties..leh yana pesan..em by the way..dah leh start shopping tu..kalu lambat sangat dah sarat..tak larat..:P chayok2 jugak

oli said...

nak baca segala surah tak tahu...so husband belikan mp3 untuk saya...so, saya pasangkan perut

Zanna_MamaBatrice said...

gud info and gud initiative yana

CT said...

cam mana pun we should try the best kan..baby dengar ke idak..lets Allah do it..:)

Mama Safiyyah said...

yg penting kita usaha.....kan

me n de alisha said...

yer...janji kita berusaha :)

miela77 said...

daku pun suka bg baby dgr thru mp3 je..sambil duduk2 letak earphone kat perut...

miela77 said...

daku pun suka bg baby dgr thru mp3 je..sambil duduk2 letak earphone kat perut...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Widget By Devils Workshop