@ Going Home

Wednesday, April 16, 2008

After check up hari Khamis hari tu (10/4/08)..n confirm Baby still breech..Ibu pun ambil keputusan balik Kedah. So hari Jumaat tu sibuk packing2 barang. Barang Ibu, barang Ibu selepas bersalin nanti, barang keje (lap top/fail2 - macam rajin je),barang Baby, beg hospital..kiranya penuh satu kereta (itupun tak bawa balik car seat dan playpen). Ibu tarik semua barang (nak angkat dah tak leh nak tunduk2)ke ruang tamu..separuh nyawa la juga..siap berehat2 sekejap after angkat satu barang..bukan apa nanti senang Ayah balik terus bawa turun barang masuk kereta. Sambil2 tu goreng karipap n popiah segera untuk bekalan perjalanan..(gigih Ibu ni)..huh huh *semput*...



Petangnya selepas Ayah balik kerja..kami pun bertolak. Singgah di Pusrawi ambil surat laporan semua. Dr tanya kenapa tak deliver kat sini je..Ibu pun cakap sebab nak pantang kat Kedah..Dr kata pas operate boleh terus balik..emm takpelah Dr..barang semua dalam kereta dah..heh..kemudian kami pun bergerak ke Kedah..

Huh..sungguh lenguh n sakit belakang Ibu..maklumlah 5 jam perjalanan..dah habis posisi tukar..siap ada bantal sendal la..emm perut dah besar..ekjas camane pun sama je..kami singgah makan kat Restoran Nasi Kandar Pelitra kat Juru..sungguh sedap sekali..sampai tegak2 badan Ibu ni..maafle gambar takde sebab Ayah lupa bawa balik lens die (body kamera bawa, lens tinggal). Sampai rumah dalam pukul 1 pagi camtu..mama n abah tunggu..

Seronoknya dapat balik rumah..sejak dah kahwin tak boleh balik selalu macam bujang2 dulu..tapi sedih nanti jauh2 ngan Ayah..sapela nak tolong sapu lotion, urut badan, potong kuku, potong ""..huhu..emm esoknya kami mulakan aktiviti survey hospital..next post eh..dah semput n lenguh badan ni..huhu...

11 kawan BabyIbu berkata-kata..:

Aku Bukan Bidadari said...

wah wah .. i pulak yang berdebar2.. tak sabar tunggu ur next entry..

Nazuha said...

ehee.. mesti Dr Zul pujuk soh deliver kat situ kan. Saya pun kene cemtu gak dulu.. tanye memacam. tak sampai hati sbnrnye, tapi nak buat camne MyCompany only panel to semi-gov/gov hospital je. Anyway, do take care of urself.

Anonymous said...

Salam,
Just nak share pengalaman baby breech nie..I pun mcm tu gak utk anak sulung & no. 2..36 week dua2 kepala still kat atas and tak urut pun but bidan kg suruh selawat 3x and pakai kain batik or tali kain perca and ikat kuat sikit kat atas perut tu so that baby will move turn down. ikhtiar lah and cuba dgn izin allah moga berjaya...

Yana said...

aku bukan bidadari
hehe..tq visit blog i..i link pada u leh?

nazuha
Ha ah..dr pujuk2 suh beranak situ..tapi pk2 beranak kat kg la senang skit..heh..tq eh..

anonymous
tq..dah buat..my mom suh ikat kat perut..tp bb still tak pusing..ni tgh banyak2 doa mana tau die nak pusing..tapi apa2 pn dah pasrah..asalkan selamat cukuplah..

CT said...

owh..kene bedah ek...moga selamat...x sabar nak baca kisah seterusnya

Zanna_MamaBatrice said...

hu hu hu
pengalaman yg x kan di lupakan kan yana kan

Zanna_MamaBatrice said...

even berdebar2 sure x sabarkan yana

Mama Safiyyah said...

oooooo balik kampung.....ooooo balik kampung.....oooooo balik kampung....hati girang.....

Mama_Aqish said...

mesti perasaan yana masa tu gembira bercampur cuak kan?

miela77 said...

huhuhu...seronok org ada kg...daku pantang kat umah sendiri je..huhuhu

me n de alisha said...

jauh nyer perjalanan ke Kedah yer...5 jam ...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Widget By Devils Workshop