@ Packing Bag Baby

Monday, April 7, 2008

Memandangkan dah masuk minggu ke 35, Ibu dah start packing barang-barang untuk di bawa ke hospital in case emergency. Barang Ibu dan barang Baby semua dah siap dalam beg. List hospital bag Ibu dah post tadi. Senarai barang tu depends on hospital juga..ada yang dah sediakan semua. Tapi Ibu prepare je..biar lebih dari kurang. Takdele Ayah tercari2 nanti.





Ini air selusuh, air zam-zam dan minyak selusuh. Start dari 8 bulan Ibu dah sapukan minyak selusuh kat perut. Air selusuh nak beranak baru minum.





Ini barang-barang Baby yang dipack. Em tapi stoking kuning tu dah tukar. Ibu masukkan stoking biru. Mama kata Baby baru lahir tak elok pakai barang2 warna kuning (petua orang tua2 - ikutkan je). Gambar last tu barang Baby n Ibu yang sudah siap di packing.

20 kawan BabyIbu berkata-kata..:

Mrs.R @ Emi said...

Berdebar2 lak rase bila tgk awk dh siap packing2 barang ni...
sy still mencarik lg diapers bag utk baby..rase nak beli brand simple dimple tu..cantik jgk..yg penting tahan lasak..

Aku Bukan Bidadari said...

Hai yana,,delivered kat spital mana.. anyway thanks for the tips.. byk info berguna kat dalam nih..

apa2 pun semoga segalanya selamat.. me pun tgh berdebar2.. my due date insyallah bulan julai.. ada lagi 15 weeks to go..

AnasDila said...

wah!best plak tgk yana pack utk g spital...cant wait to pack mine! *xcited*teruja*

sakit ke tak sakit ke...kita redah je! (senang la saya cerita ye...nanti tahu sendiri...hahaha)

kinna said...

semangatnye ibu ni!!sy pny myk selusuh otw dr kg.
byk2 la doa, mudah2an bb pusing last minute..
bersalin kt kedah ke kl?

Yana said...

emi
heh..dah kena start packing..sebab dua2 ada sejarah lahir awal..heh

akubukan bidadari (apa nama eh?)
tak pasti lagi delivered mana..tp skrang check kat pusrawi kota damasara...tq 4 your wish..berdebar2 also..huh

dila
hehe..itula..sekarang pikir redah je jnji baby selamat..bab sakit tu nk tak nak tahan jelah..

kinna
emm mama bawa dr kg..bidan pesan suh sapu kasi baby turun..tp takde rezki lagi..tgg next check up br decide bersalin mana..huhu

nazuha said...

yana.. pinjam list eh.. ehee. saya pon tgh standby2 hospital beg nih. jadi ke bersalin Pusrawi K.Dmsara? saya check up je kat situ, tapi bersalin di PPUM.. *excited..excited*

Yana said...

okeh..hehe..em tak tahu lg..tgg next check up..kalu normal kat situ kot..

eiNa a.K.a Mrs.tHeMint said...

dah packing??
wallaa... bes bes...
suspen pun ye...
teruja pun ye...
semoga selamat sumenyer..

mami hafiy said...

wah ibu (yana) bagus2. prepare awal2. mami hafiy malam nakgi spital tu baru pek. makumla... bajet konon nak lahir raya. hahahaha.

Yana said...

hehe..prepare awal2 senang..nnti kalau emergency susah..harap hubby tolong amikkan abisla tunggang terbalik barang..

CT said...

eh ada ek minyak selusuh...huhu dah 2 anak pun xtau...iskhhh

asmaa said...

ready awal2...taklah tercari-cari barang oleh suamikan...

miela77 said...

wah, byk tu...masa nak bersalin baby qis, k.iela bw dua pasang baju, sehelai towel, pamper kecik, peralatan mandian, kain lampin. yg lain tertinggal...huhuhu

Mama Safiyyah said...

tak penah plak dengar petua kuning tu....

miela77 said...

Wah, siap ada air zam2 lagi...

Mama_Aqish said...

bagus betul preparation yana ni...sungguh alert...

Zanna_MamaBatrice said...

ooo
1st time dgr petua baby x elok pakai warna kuning baru lahir.....
naper erk yana

BabyIbu said...

tak leh pakai barang kaler kuning..konon takut kena penyakit kuning..hehe..

me n de alisha said...

bagusnyer..

Anne said...

sy skang pon dah 33 minggu..barang bersalin lom siap packing..:(

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Widget By Devils Workshop