@ Ammar: 3 Months

Tuesday, July 29, 2008

Ammar dah masuk 3 bulan pun..berat 6.4kg (agak susut sekarang)..pergi cucuk dekat Pusrawi..alhamdullilah Ammar tak demam ke apa. Ammar pun makin aktif dan pandai main. Sekarang die dah pandai sebut "Ibu"..hari2 Ibu train..kalau tak panggil Ibu.."ngee"..heh..meniarap tak pandai lagi..Ayah tengah train Ammar supaya boleh meniarap..tapi Ammar macam takut jek..
Rambut Ammar dah dibotakkan sebab ada macam bisul (dr kata ruam tapi ada isi) kat belakang kepala die..satu lagi Ammar ni susah berak la..4-5 hari sekali baru berak..kesian die..Ada sesiapa ada tips?

Ammar tengah berfikir

Ni baru nak main

Saya nak keluar jalan-jalan


control hensem

senyum Ammar

15 kawan BabyIbu berkata-kata..:

lovelymummy said...

dh taruk ke ubat bontot?kasik dia berak..klu ikt tips akak kita,bagi oren sunkist tu..tap bukan kasik makanla..just bagi dia amik2 rasa..sbb baby baru 3bln..kecik lagik.

atoyis said...

hi yana..akak kawan kak ju..kak ju yang introducekan awaknyer blog ni..kita ambik kelas AI sama2..biasanya baby yang fully bf mmg tak kerap berak..ader tu sampai 5-6 hari..tapi so far takder masalah..seronok tgk org bf ni..baby akak dh tak nk bf lagi lepas rasa susu formula..hmm..cedey

Nazuha said...

yana, jab baby kat pusrawi ek? ok ke paed dia? brp dia charge ek? ammar demam tak lepas kene jab?

mommy anis said...

dik...ammr fully bf ke...kalau fully bf.....mmg camtu...sampai seminggu pon ada...no worry ok..

aNnAsUeJiE said...

cube awak yg minum air oren atau buah pisang ke..pastu breastfeed baby awk...saya dpt petua ni dr org lain..cube try..

NuRuL DhiA said...

yana, kalu bb u full BF mmg normal jrg berak. cam bb i dulu pun seminggu baru dia berak tp najis still lembut, x sembelit.

Yana said...

lovelymummy
tak pernah letak lagi..kasi ubat sembelit je kalau melebihi 4 hari..yg sunkist tu nak cb..

atoyis
hi..akak nama apa? mesti yana ingat..em lega dengar..sbb tgk baby org lain berak hari2

nazuha
ha ah..so far jab kat pusrawi..last masa 3 bulan kena rm177..ammar tak demam..alhamdullilah..eh yana nampak nazuha rasanya ritu..kita satu bgunan le rasanya..

mommyanis..nurul dhia..annasuejie
tq sedap skit hati ni

Zanna_MamaBatrice said...

sgt comel ammar
emm...baru 3 bulan dah 6++kg
boleh tahan gark ammar nie yerk....

as long as dia x sembelit
rasanyer no problem at all

CT said...

chubbynye pipi ammar ni....gerammm

me n de alisha said...

comey:)

Mama_Aqish said...

rasanyer macam tiap2 bulan yana pulish gambo ammar kat blog kan???tomei amamr

Mama Safiyyah said...

kejap je besar kan....

miela77 said...

Alahai...senyuman menusuk kalbu...

asmaa said...

anak saya pun pernah jadi mcm tu...saya tanya bbrp org yg pengalaman...bagi bayi BF normal ia akan berak 3 @ 4 hari sekali...melainkan ia sudah makan...

miela77 said...

x jemu mata memandang telatah comey ammar nie.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Widget By Devils Workshop