@ Pengalaman Bersalin - Part 1

Monday, July 21, 2008

Hmm bukan senang nak curi-curi masa menulis ni..ni ammar tengah tidur ngan Ayah die..ok mulakan dengan pengalaman bersalin Ibu..

Dr bagi tarikh 23/4/2008 (hari Rabu) untuk bersalin secara pembedahan..sepatutnya dr suruh check in (macam hotel pula) 22hb malam tu tapi Ibu tak nak..yelah buat apa nak duduk kat hospital tu lama2..lagipun kena bayar bukan free..dr kata ok cuma start pukul 12 malam Ibu kena start puasa..
Ayah tiba daripada KL pagi 22hb..Ibu amik kesempatan pusing2 satu Jitra cari makanan yang best2..Ibu makan moi sup, kfc, roti bakar/telur rebus kat kopitiam, nasi ayam lan, char koew tiow n pada pukul 11.45 malam Ibu makan burger ayam..hehe..huh sampai tegak2 badan..jalan pun Ayah kena tolakkkan badan..bukan apa..buat lepas ketagih..jadi takdelah teringin sangat time pantang nanti..hehe

Malam tu memang rasa berdebar-debar..buat sembahyang hajat n berdoa banyak2 agar segalanya selamat..Ibu siap nak tulis wasiat takut apa2 jadi kat Ibu (biasalah Ibu ni dramatik skit-kata Ayah)..tapi disebabkan badan memang sangat penat n kemalasan teramat untuk mengarang..Ibu minta maaf banyak2 kat Ayah sebelum tidur n pesan apa-apa yang patut..kena ketuk kepala sekali dengan Ayah (cess..org syahdu2 kena ketuk pula)..Ayah kata Insyaallah semuanya selamat..tapi Ibu cuak juga..huhu

Sepanjang malam memang tak boleh tidur..pastu teringat pernah baca kat mana tah..suruh cium kaki suami supaya senang bersalin..Ibu pun bangun cium kaki Ayah..nasib baik ayah tidur mati (penat teman Ibu makan agaknya)..pusing kanan salah..pusing kiri pun salah..asyik tengok jam..esok pukul 6 dah nak pergi check in..

Bersambung..(macam drama lak..ni ammar dah nangis kena la stop..)..

7 kawan BabyIbu berkata-kata..:

NuRuL DhiA said...

SalamX Ibu,

Berdebar2 baca pengalaman bersalin ibu. X saba rase nye tunggu sambungannye. teringat pengalaman nurul bersalin, fobia gak rasa nak bersalin pasni :)

salam perkenalan dr nurul :))

aNnAsUeJiE said...

tak sabarnye nak tunggu part 2 jugakkk~!! padahal cuak sebenarnye..huhu~!

Phoenix said...

Salam..
Tahniah for your new baby...
Blog Baby Ibu nie pun best...
So bila nak continue story tu... kalu bleh cepat2 ek.. x sabar nie..

Yana said...

salam kenal semua..heh sambung skit2..ammar tak bagi can Ibu nak berblog..

CT said...

wahhh entry yg dinanti...

hmmm saya x pernah plak cium kaki hubby....cuma minta keredhaan b4 deliver tu

Mama Safiyyah said...

gabra kan mlm sebelum.....

miela77 said...

Daku kena posa start kul 12 mlm. Konon kul 10.00pg nak czer...tetiba byk emergency case...kul 4.30 baru tolak ke bilik bedah..tepat jam 5.32 ptg kuarla Baby Qis...kul 6.45ptg tolak ke bilik observation. Diberi minum kul 4.30 pg...kul 6.00pg br tolak bilik...kul 8.30pg br dpt makan...dah x lalu...lombik daku jadinya...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Widget By Devils Workshop