@ Baby Pouch

Friday, August 22, 2008

Dah lama mencari Baby Sling/Pouch..banyak yang cantik2 seperti di littlepods, kasihkusayangku, fabulousmom.com, littlewhiz.com..sudah lama survey tapi still confuse sebab tak nampak depan mata..

Perbezaan Antara Baby Sling dan Baby Pouch


Baby Sling


Pros
Satu saiz sahaja, senang untuk disesuaikan dengan bayi, sesuai untuk breastfeeding
Cons
Perlukan sedikit latihan untuk membiasakan diri, memakan ruang dalam diaper bag, agak panjang, ada ring (ada yang tak suka - Ibu antaranya)

Baby Pouch

Pros
Senang digunakan, ringan, streamlined look
Cons
Agak sukar nak fit betul-betul dengan bayi, perlukan saiz mengikut badan

Jadi selepas cuba kedua-duanya Ibu memilih..


My Lovely Closet - Reversible Baby Pouch (Pink/Navy)-RM69.00

Comfortable and looks so beautiful to carry your baby or toddler this way. It's easy, fun , baby would love it, mommy and daddy would love it too. No aches and pains on the back while carrying baby in a pouch. Easy to use, no buckles, rings or adjustments to be made and can be worn in different ways to carry a baby or toddler up to 13kg. it is compact and can fit in easily in diaper bags.You only need one size to carry baby from newborn to toddler. The different carrying positions will accommodate a growing baby in the same sling.Fabric used is soft and comfortable and provides just the right amount of stretch to cradle baby snug and secure. Easy to care for and machine washable.


Ayah n Ammar testing..hehe

11 kawan BabyIbu berkata-kata..:

Mrs.R @ Emi said...

yana..elok x babypouch ni?
mmg nk beli jgk satu..
snang nk g jalan :)

Zuhaini said...

salam.. nak komen leh..?
saya beli Mothercare baby carrier..
saya tak yakin ngan sling/pouch nih.. hehe.. takut baby jatuh!!!

So far pakai ok. tak rasa Alia berat sangat.. and dia pun selesa.. siap leh tido lagi dlm tuh.. :)

halinazairi said...

salam..
dah beli baby pouch?
kalau nak lebih confident pakai pouch ni.. boleh la join gathering malaysianbabywears. kita share pengalaman pakai macam2 baby carrier.
ajar cara jahit sendiri pon ada :)

Yana said...

emi..welcome back..tahnah 4 your baby..comel bangat sih..em so far guna ok..ammar nak duduk dalam tu..

zuhani..
dah cb,,tp ammar tak nak duduk

zoora said...

assalamualaikum.. saya pakai baby carrier, baby bjorn, mmg anak rasa tak berat sgt kalau nak jalan lama2.. seharian kami jalan ronda2 jalan kaki, tak rasa berat. lagipun carrier ni ada cert dari institut of paedrition yg certify carrier jaga tulang anak dan mak jugak.. sbb anak tu badan dia tak mengerekot..
tapi sekarang saya tgh cari baby pouch jugak.. utk nak jugak sekejap.. mcm kat rumah ke, turun parking ke.. pi pasar mlm ke.. sbb senang nk simpan dlm handbag and guna sekejap2.. tak payah pasang2.. masuk je anak dlm tu.. pouch mmg senang la kalau kes mcm ni..
tgk la ibu nak pakai utk apa.. join babywearers forum

CT said...

owh...anak2 saya sume xmo bende2 sejenis ini..:)

me n de alisha said...

Alisha pun tak suka duduk dalam Pouch...

Mama_Aqish said...

selalu nampak ibu bapa pakai pounch ni...sekarang ni dah popular punch sling ni...tapi tak pernah pun nengok ammar dok kat dalam pounch tu

Zanna_MamaBatrice said...

cam comel jer....
dulu2 mak2 kita pun bwk baby cam nie kan.....ngan kain batek....

asmaa said...

saya suka babywearing nih...
kedua-dua saya ada...pouch sling dan ring sling...

pouch sling guna ketika syifa bby hingga 4 bln - pastu tak muat dah sbb tak boleh ejas...

ring sling baru je beli,masa ia nak masuk 10 bulan tp umur setahun baru kerap guna...suka sbb flexible dgn mana2 saiz bdn (saya @ hubby) dan boleh ejas...jk gie jenjln syifa blh tido dgn lena hingga 2 jam :)

Anonymous said...

anak saye 4 bulan, 6kg, nk mntk pndpt sesuai guna pouch sling atau ring sling?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Widget By Devils Workshop