@ Balik Kampung

Wednesday, August 20, 2008

Minggu ini tak sempat nak berblog..penat balik kampung belum hilang agaknya..minggu lepas Ayah takde migration..jadi pada hari Selasa kami decide nak balik Kedah..niat nak balik tu sebab Ibu nak check wound operation kat KMC dan nak berurut (badan lenguh2)..lagipun raya ni giliran balik kampung Ayah..itu yang balik sekejap Kedah sebab minggu lain Ayah kena migration weekend..sedih la Ammar tak dapat balik Raya nanti..huhu..
Khamis pagi dalam pukul 7 kami bertolak..nasib baik Ammar baik je tidur dalam car seat die..kalau tak mau patah tangan Ibu nak riba sampai ke Kedah..sampai dalam pukul 12.30 tgh..terus ke KMC..alhamdullilah Dr. Kamar kata takde apa-apa yang nak dirisaukan (kadang-kadang wound Ibu berdarah)..bahagian dalam semua ok..Ayah pun ambil kesempatan check kaki Ayah yang injured main bola..dr kata ada urat terkoyak dan darah beku..jadi Ayah kena rehat (Ayah tensen tak boleh main bola-hehe)..
Sepanjang 3 hari di Kedah banyak betul aktiviti..dahla kat sana tersangatlah panas..Ibu hampir-hampir demam (nasib baik sempat kebah)..Ammar pula berpeluh2 sampai basah lencun dan asyik meragam..yalah Ammar seronok sangat ramai orang layan die bawa jalan2..lepas tu tak nak tidur..bila dah penat sangat dan lapar mula la meraung..isy2..tak suka betul Ibu bila Ammar meraung..tak tau nak buat apa..nasib baik Mama n Abah ada pujuk Ammar..
Hari Sabtu ada kenduri rumah Mak Cik Na di Perlis (maaf takde gambar Ayah tak bawa balik kamera)..pergi sekejap je sebab Ammar asyik meragam..mungkin sebab banyak sangat berjalan kot buat die tak selesa..itulah ingat nak balik seminggu tapi Isnin Ayah kena standby pula..tak dapat nak cuti..takpelah Ammar balik sekejap pun jadilah dari tak balik langsung..
Pagi Ahad bertolak balik..Aiman (my brother) ikut balik..alhamdullilah Ammar dalam kereta memang baik..rasa sedih nak balik..kalau dulu time bujang..sebulan sekali mesti Ibu balik kampung..sejak kahwin ni susah la sikit..nasib baik Mama rajin naik KL..kalau tak mesti dah nangis dah..huhu..harap-harap Mama turun time bulan puasa..nak makan lauk Mama masak..huhu (dah ada anak pun ngada lagi..)

3 kawan BabyIbu berkata-kata..:

CT said...

owh....beurut pun kat kedah ek..

me n de alisha said...

syoknya suasana kampung ...

Zanna_MamaBatrice said...

best balik kg
saat yg di nanti2 kan..
bila balik sure kita tercari masakan mak kita kan
paling sedap dlm dunia

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Widget By Devils Workshop