@ What to Expect: The First Year

Wednesday, August 13, 2008

Buku parenting yang Ibu selalu baca sebagai panduan:




Title:
What to Expect: The First Year

Author:
Murkoff, H. ; Eisenberg, A. ; Hathaway, S.

Price:
RM 44.00 *



What to Expect the First Year adalah buku rujukan yang komprehensif untuk bayi baru lahir sehingga berusia 12 bulan. Buku ini memperuntukkan satu bab bagi setiap bulan dalam tahun pertama bayi. Melalui buku ini, Ibu dapat mengetahui milestone bagi setiap bulan dan menjawab persoalan2 yang bermain difikiran. Contohnya bila Ammar jarang buang air besar..so Ibu risau..bila baca buku ni Ibu baru tahu yang memang ada bayi yang jarang buang air besar. Jadi Ibu bagi 5 bintang untuk buku ni..

11 kawan BabyIbu berkata-kata..:

eiNa a.K.a Mrs.tHeMint said...

heeehee.. Ammar jimat diapers la ibu!! =P just kidding..
Blh dikatakan Aira buang air besar tetiaap ari, ade sekali tu dia bgn pukul 3.00pagi... huhh...ingatkan xleh tido kembung perut ke lapar ke... sekali.. tengok die meneran di pagi2 buta laa.. adehh...

azzamoro said...

dalam buku nih ade tak ajar mcm mane nak bagi baby tido mlm supaya aku leh tido ngan lenanyer sampai ke pagi..hek hek...

mommy lyna said...

hehe saya pun abca buku ni (tak beli, pinjam je). byk menda yg kita xtahu/benda taboo yg sebenarnya xbetul diclarify kat sini. hahaha.

sue said...

dear ibu,
saya pun baca buku ni sebagai rujukan sebagai first time mom.saya nak sajes kan buku Asian Parenting for today http://www.diyaluna.com/product_info.php?cPath=23_36&products_id=168
Buku What to Expect ni tak pro-bf tetapi buku Asian Parenting Today ni sangat pro-bf.

miela77 said...

Good for us...thinking to buy one..

miela77 said...

penah pinjam buku ttg baby kat my SIL... so many info there...

asmaa said...

best-bestlah buku yg dibeli...

CT said...

mcm menarik...mine was johnson n johnson

Mama Safiyyah said...

mama pun suka baca buku2 mcmni....

Mama_Aqish said...

Bagus kalo rajin membaca & mencari info tentang baby

me n de alisha said...

bagus kalau banyak membaca...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Widget By Devils Workshop