@ Jalan-jalan di Expo Parenthood 2008

Friday, August 22, 2008

Hari ni nak pergi Expo Parenthood..Ammar macam tahu je..awal die bangun..tapi Ayah kata Ammar kena tinggal..huhu..tinggal dengan MIL sebab nak cepat..maklumlah hari ni kan hari Jumaat..

Ammar buat muka sedih nak kena tinggal

Sempat berposing (pergi awal..pintu pun tak buka lagi)


Ramai tengah menunggu


Bila pintu buka..semua berpusu-pusu masuk..found out banyak booth yang menarik..ada Huggies, Pureen, Pigeon, Bebe dll dan dari kedai online seperti theloft, fabulousmom dll..kira memang meriah..pelbagai produk untuk anak dan ibu boleh didapati..Ibu sampai pening tengok banyak sangat booth dan orang (kawasan booth sempit sedikit)..

Huggies Booth

Ibu Shopping

Ibu dan Ayah pusing-pusing dulu tengok apa ada..Ibu banyak tengok barang untuk Ibu iaitu nursing wear dan breastpump..akhirnya Ibu beli

1. Nursing tops (fabulousmom booth) - Buy 1 get 1 (kira 50%)

2. Baby Pouch (fabulousmom booth) -RM 59 (NP: RM 69) -beli ni sebab pouch yang paling murah (tetapi berkualiti) berbanding yang lain (yang lain RM 100 lebih)

3. Botol NUK (2 for RM25) - Ayah suka botol die

4. Madela Mini-e Breastpump - mula-mula nak beli Madela Swing..tapi bincang punya bincang ini pun jadila since Ibu pun kat rumah je..dapat sangat murah iaitu Medela: Mini Electric Breast Pump + Cooler Carrier = RM428..found out kat Internet pun after sales RM600++. Kira sesiapa nak beli Madela bolehlah pergi..Madela Swing RM600+ sekali dengan Cooler Carrier juga..

5. Topi Ammar - kesian asyik kena panas

++Dapat banyak free gift untuk Ammar - Ibu suka..hehe

Hasil belian

Selain aktiviti shopping..banyak aktiviti lain seperti talk dan competition..tapi Ibu tak dapat nak stay lama-lama sebab dalam pukul 12 lebih dah nak kena balik..Ayah nak sembahyang Jumaat..tak sempat nak beli 2, 3 barang yang aim nak beli..konon nak patah balik tapi tak sempat..takpelah next time..kesimpulannya? sesiapa yang ada masa pergila expo ni..byk info yang boleh didapati..selain duit terbang melayang2..hehe (kalau guna apa salahnya kan Ayah? :P)

6 kawan BabyIbu berkata-kata..:

mirah said...

mm..sronoknya dpt pg. Sya xsmpat nk pn, terlupa pn ye jga. Sbb sabtu dh pg test spa, ahad pla melepak kt umah, kemas umah. Mnggu dpn dh nk puasa, takut xlarat pla nk mngemas.
Anyway, mcamne gna mini-e? ok x? sya dlu pn pkai mini-e tp rsa mcm xsesuai. Dh smpn msuk kotak smula, skrg gna avent isis. Suka sgt.. hihi..

marsha said...

shopping barang2 baby syok kan?? tak beli utk diri sendiri pun takpe.. :D

CT said...

:)

Mama Safiyyah said...

bestnya ibu soppin....

Mama_Aqish said...

sonot ammar ibunyer rajin nyoping je kejenyer...

Zanna_MamaBatrice said...

mcm2 ada kan yana
best ler...
tahun nie bila plak dia buat lagi erk...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Widget By Devils Workshop