@ Luahan hati

Friday, August 8, 2008

Baru dapat balik lap top kesayanganku..lepas ni baru boleh blog sakan..yelah takde keje kan..tunggu Ammar tido pastu leh bertenet..sedih sangat hard disk lap top dah crash..memang apa pun tak dapat diselamatkan..gambar2 (ini yang paling sayang), bahan-bahan tesis, isy pendek kata semua benda lah dalam lap top tu..sekarang ni nak start research mau terkial-kial..huhu..hubby marah sebab tak back up benda-benda penting..tesis ada la backup tapi yang lain takde..huhu..sangat sedih tau..lap top tu sangat berjasa..pakai daripada tahun 2005..
Sekarang ni tengah banyak baca pasal breastfeeding..lately br start full bf..sebelum ni campur..tengah semangat..kebetulan bulan ni bulan penyusuan pula..heh..mcm kena je..sekarang tengah survey pasal breast pump..nnti kita review..
Esok mama n abah datang..maklumlah anak kesayangan mereka ni nak konvo sabtu ni..konvo bawa anak le nampak gaya..hehe..emm kalau ikut tengah tahun lepas dah abis settle tapi bulan 3 tahun ni baru settle mesyuarat senat..lambat betul..nak pakai baju apa eh? berat badan memang maintain (lebih 2kg je daripada b4 pregnant - eloklah since daku pun badan sekeping)..tapi shape dah lari..banyak baju kurung kain tak lepas..huhu..nak pakai bengkung takut sebab kadang-kadang perut rasa ngilu lagi..
Satu lagi..sekarang ni tengah confuse..mama n my MIL sibuk suruh start kerja (kalau nak kerja RA or lec kat private memang takde masalah) tapi hubby tak kasi pulak (isy..syurga bawah tapak kaki suami ni..)..alasan suruh jaga Ammar buat sementara waktu..emm memang suka duduk rumah dan jaga Ammar tapi bila dengar syarahan pasal kena kerja ni tension juga..pastu bila tengok member2 kerja..jeleslah..huhu..
Jadi buat masa ni tengah nak tenangkan hati dua-dua belah pihak..nak start cari bahan for my Phd sambil cari sponsor..budget hujung tahun nak start..tengah nak cari tajuk..poning2..otak dah berkarat sebab asyik tengok tv..anakku bukan anakku lah, soleha, ezora..itu pandailah..kuang-kuang..come on yana semangat2..
Apa-apa pun sekarang yang utama adalah Ammar..sementara tak kerja ni baik hayati masa dengan Ammar sepenuhnya..Ammar dah pandai panggil Ibu tau (berkat hari-hari train)..tapi bila lapar panggil ngee juga..dah pandai main2..nak berborak je kerjanya..bila tengah masak..Ammar pun sibuk panggil Ibu..bu..bu..hehe..sayang sangat Ammar..

12 kawan BabyIbu berkata-kata..:

lovelymummy said...

yana,kita suggest belila breastpump spectra..hehe lomla ada pengalaman guna..tap pd kita mcm okla n price pn ok..refer kt blog kita..beli kt kedai momslittleone..tgh offer pakej tuh.

cik meeko said...

keje ?
jaga amar?
huhuhu... buat la apa2,, yang penting ati yana happy .. aunty mija selalu sokong ibu ammar..
cayok cayok!..
ammar...!!! aunty mija windu amar la

azzamoro said...

kalau ko keje ammar sape nak jaga? mak mertua ko ker? keje la babe.. aku dlm pantang ni pun dah boring dok ngadap tv kt umah. asyik2 citer indon jerk..

Yana said...

hehe..aku siap dh hafal cte2 indon tu..keje tu mmg nak keje..bila nak start tu jadi persoalan..huhu..byk sangat limitationnya..itula..kalau keje..mak mertua aku tak shat sangat..nursery muks tak bg..emm takpe..aku dh plan nk smbung dulu..br keje..

NuRuL DhiA said...

hi yana,

tahniah coz berniat nk full BF. nurul da 3 bln BF, dan nurul guna spectra 3 utk buat stok EBM semasa keje. Alhamdulillah, pam ni mmg berbaloi dan byk berjasa. Production semakin memberangsangkan. mmg xrugi kalu melabur kat pam spectra nih. hingga ke hari ini stok EBM mencukupi tuk baby yg semakin membesar, u bole jenguk kat blog i ade gamba stok EBM i buat n pam spectra yg i guna.

Zanna_MamaBatrice said...

duk umah berpantang mmg kekadang boring kan
he he he....asyik dok ngadap tv jer....
x pun ngadap anak

Zanna_MamaBatrice said...

apa2pun..
hope yana buat keputusan yg terbaik
kerja pun ok
x kerja pun ok

CT said...

happy BF

Mama_Aqish said...

kiter semua kalo boleh nak bagi fully BF kat anak...tapi kengkadang tu kena tengok gak keadaan yang tak mengizinkan memaksa kita bagi sus formula untuk anak...ape2 pun janji anak kita sihat & membesar dengan sempurna...

Mama Safiyyah said...

bestnye dah dapat masters

miela77 said...

Daku last2 bg Baby Qis ANNUM...BF bila kat umah...je ..huhuhu...

me n de alisha said...

yes happy BF.:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Widget By Devils Workshop