@ Pureen Warehouse Sales

Monday, August 4, 2008

Pagi tadi pergi Pureen Warehouse Sales..pergi naik motor dengan Ayah..mula-mula Ayah tak nak pergi lepas tu my MIL offer nak jaga Ammar baru ayah setuju..ingat nak bawa kamera untuk ambil gambar kat situ tapi bila fikir-fikir nanti susah pulak nak beli barang (kamera ayah jenis slr - d80)..so tak jadilah..

Sampai dalam pukul 10.30 pagi..masa tu dah ramai orang..Ibu target nak beli baju Ammar..katanya kat sini boleh dapat murah-murah..nak buat baju basahan sebab dah banyak baju Ammar ketat dan sendat..

Ibu dan Ayah pun terus menuju ke arah clothing section..mak aii..ramai gilos orang..ada banyak baju dalam bakul/raga..ada rm1, 3, 4, 5, 7..dan seterusnya. Kebanyakan baju untuk bawah 2 tahun dan banyak baju untuk girls. Nak msg cousin n kawan ibu pasal warehouse ni tapi dua-dua tinggal handset..huhu. Selain tu ada juga kasut (rm3), stoking (rm5), tuala, selimut dan bedding items. Tapi bagi Ibu harga barang-barang lain takde le murah..kalau sales pun boleh dapat.

So Ibu target baju yang rm1 dan rm 3..yang rm1 banyak seluar..yang rm3 puas hati..banyak baju..cuma kalau nak cari satu set payahla..kena mix n match la skit..orang ramai tapi takdela berebut-rebut..semuanya memilih secara berhati-hati dan berhemah..berhati-hati tu sebab ada ramai kanak-kanak dan moms to be..takut pula berlaga perut nanti..Ibu dah rasa dulu..heh

Selepas pilih-pilih..Ibu dan Ayah pun buat tapisan kedua dekat tepi..ramai yang macam dah berkelah kat tepi tu..memilih baju-baju..yelah nak kena tengok kotor ke koyak ke..saiz apa..hasilnya dapatla satu raga..stok untuk Ammar sampai 6 bulan ke atas..hehe..lepas tu Ibu pergi letak balik baju yang direject ke bakulnya (berhemah tak Ibu ni :))..

Then barulah Ayah dan Ibu ke section2 lain..banyak barang murah..rm1, 2, 3..ada botol susu, set makan, nursing pad (Rm15..berbaloi beli sebab kat tesco rm20), breast pump, diapers, toiletries..kiranya sesuai la kalau ibu-ibu mengandung anak pertama shopping..serba serbi ada..

Sibuk dok tengok2 barang baru perasan line untu bayar sudah panjang mak datuk..Ayah masuk barisan dan Ibu tengok-tengok apa yang berbaloi beli..ends up Ibu sambar baby wipes (rm8), head to toe (silap tak ambil dua..sangat wangi), lotion dan pencuci baju A-B-D (rm10). Barang-barang ni takdela murah sangat..kira murah skit daripada luar tapi saja ambil nak tinggalkan kat rumah MIL disamping nak test power.

Lepas tu Ibu pun beratur dengan Ayah. Puas hati walaupun line panjang tapi bergerak pantas..pengurusannya bagus..cashier pun ramai dan cekap. Kira punya kira semua kena RM 151..huhu..boleh tahan la..kira puas hati banyak dapat beli..jadi ni Ibu letak barang-barang yang dibeli (yang lain dah dtinggalkan kat rumah MIL). Kesimpulannya? Lain kali kita serbu lagi Pureen Warehouse Sales.


12 kawan BabyIbu berkata-kata..:

iza said...

hai babyibu!!
seronokla baca kisah2 baby & warehouse sales.
nak tanyalah.. antara anakku & pureen mana lagi bagus kualiti ye?
sy 1st time mummy..
nak beli baju2 baby tp tak tau yg mana bagus..
tq!

Anonymous said...

hai babyibu
banyaknya rembat kat pureen
anyway, kalau nak shopping online pon boleh
try kat sini http://little-angel.fotopages.com

aMLiNsHaH said...

sakannya shopping..
hehehe...best best!

NuRuL DhiA said...

wah, seronoknye soping!! bln ni xde budget tuk beli baju baby. tunggu hytex nye sale! mesti murah gile cam last sale. x saba nih

Rose said...

Hai Baby Ibu,

Seronok la tgk u borong baju. sebbek dote ri dh 2 tn lebih. so susah sket nk carik size dia. jumpa pun 2 pasang. leh buat jalan2. nice and RM7 je sepasang. yg dlm perut ni lambat lagi. so tunggu la the next sale.
Ni ha.. i tgk u nyer blogspot.. terbukak hati i nk bukak blog sendiri. tp tak terer sgt la. hope u dnt mind share some idea. nk buh link kat sebelah kanan blog ni cene yek?
u may go to my blog as well. tp not so nice mcm u nyer la. hehehe
http://inmemoirs.blogspot.com

cheers,

CT said...

walla...byknye shopping

Sherry said...

oh banyak goodies :)

Sherry said...

pernah pergi tapi banyak habis hehe.. kena early baru dapat beli

Mama_Aqish said...

kita ada gi sale pureen ni yang tahun ni punyer...banyak baju yang kiter beli untuk aqish sampai la ni pun tak cabut tag lagi...tak terpakai lagi....memang murah sesangat....tapi kebanyakan baju pureen ni leh wat pakai baju ari2 je....

Mama Safiyyah said...

suka pi warehouse sale tp selalu tak di-approve oleh baba yayah....

Zanna_MamaBatrice said...

bijak berbelanja nie

me n de alisha said...

ish sale lagi...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Widget By Devils Workshop