@ Makanan Untuk Bayi

Thursday, September 25, 2008

Sekarang rajin buat research pasal makanan untuk bayi. Tak sabar nak bagi Ammar makan sebab kesian tengok die terliur setiap kali tengok Ibu dan Ayah die makan. Sekarang asyik nak makan tangan Ibu je. Walaubagaimanapun Ammar kena sabar ye..seeloknya bayi 6 bulan baru boleh makan tau. Perut Ammar belum kuat lagi. Lepas ni boleh makan macam baby kat bawah ni.



Berdasarkan pembacaan, ada bayi yang mula makan (weaning) lebih awal..iaitu dalam usia 4 bulan..ini bergantung kepada keperluan bayi itu sendiri..kalau lepas minum susu pun asyik menangis lapar..boleh consult paed untuk start weaning. So rasanya Ammar boleh sabar kot lagi sebulan..Ibu pulak tak sabar..heh. So kat sini nak share laman web yang menarik mengenai pemakanan untuk bayi (good info tentang cara penyediaan makanan dan sebagainya)..



6 kawan BabyIbu berkata-kata..:

CT said...

mmg kesian bila bb lom start mkn ni kan...tapi bila dah start makan..amboiii mcm2..:)

me n de alisha said...

thanks for the info,:)

Mama_Aqish said...

bagus dijadikan rujukan untuk masa akan datang sebab sekarang ni aqish dah makan macam2

Puan Iza said...

kesian kan kalo baby dok tgk kita mkn jer.....pasni ammar bolehlah makan yea....

asmaa said...

terima kasih kasi info...
anak saya no.2 semasa umur 4 bln dah mkn nasi/bubur...dia mmg sendiri nak dan taknak susu...nak mkn jgk...jadi bg ajelah...dr ia nangis ajekan...

Zanna_MamaBatrice said...

byk ilmu yg yana kongsi bersama kan

now, baby 4 bulan jer dah pandai minta makan.....dulu2 mak2 kita after setahun baru gigih nak bagi kita makan bubur kan....diaorg now, advance tau

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Widget By Devils Workshop