@ New Routine

Monday, September 8, 2008

New routine? Em sekarang Ibu dah keje (part time je - Rabu dan Khamis)..jadi rutin Ibu dan Ammar pun berubah sikit..dah tak boleh main golek2 atas katil sampai tengah hari lagi..hehe..

First day pergi kerja rasa sayu je nak tinggalkan Ammar..tinggal kat MIL..muka Ammar pun sedih je..sekarang baru faham perasaan Ibu2 yang bekerja..sedih tinggalkan anak, tapi nak buat macam mana..tanggungjawab lain pun kena laksana juga..mula-mula macam tak nak kerja tapi fikir-fikir better kerja..takdela otak berkarat sangat (asyik tengok Anakku Bukan Anakku - heh)..nnti nak sambung susah pulak..

Sekarang dah masuk 2 minggu..Ammar dah pandai..bila kena bangun awal mesti menangis2..tau2 je nak kena tinggal..nasib baik MIL pandai pujuk..pagi2 bawa Ammar pergi jalan-jalan jadi takdela Ammar meragam sangat..cuma bila nak tidur Ammar still cari 'ngee' die..

Hari lain rutin kami still macam biasa..cuma sekarang kena curi-curi masa buat kerja (itu sekarang jarang update blog - tak sempat)..selalu malam lepas Ammar tidur..alhamdulillah sekarang Ammar tidur malam nyenyak..cuma selalu time sahur die jaga sekejap..lepas tukar diaper dan minum susu..Ammar tidur balik..

Takpelah Ammar..kena le belajar..nanti bila Ibu dah kerja betul2..kena tinggal Ammar..harap-harap time tu MIL sudi jaga..tak sampai hati nak hantar kat orang lain..mesti sepanjang hari asyik fikir Ammar je..pergi kerja yang sekejap cuma tu pun asyik terbayang2 Ammar..kena tabah Ibu..chayokkkk!!

Pesanan Penaja :p
Suruh dok umah gatal nak kerja..pastu rindula itula..pot pet pot pet - suara Ayah sayup2 - peace Ayah..jangan mare..heh

8 kawan BabyIbu berkata-kata..:

Aku Bukan Bidadari said...

me semalam dh start keja..windu lar sangat + breast sakit.. nk pum buzy memanjang dpt pum seklai jer smlm ..

Elyn said...

wah ammar dh 4 bln ek.... cepat tul mase berlalu....

CT said...

the same feeling i have sampai la ni...bley?

Mama_Aqish said...

naluri seorang ibu memang camtu...sayangkan anak lebih dari segalanyer...

miela77 said...

Cam ne? dpt agihkan masa dgn anak, keje n blaja...

Mama_Aqish said...

dah keje kenala rutin baru...tapi tak pe balik keje leh gomol2 dengan ammar k

me n de alisha said...

alah cian Ammar ..ibu pergi kerja yer.

Zanna_MamaBatrice said...

nak wat camner yana
kita pun ada tanggungjawab kan
kan best kalau x yah kerja
mengulit anak jer 24 jamm
tapi
kkdg pening gark kalau dok umah jer kan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Widget By Devils Workshop