@ Adikku Si Photographer

Thursday, October 16, 2008

Dalam keluarga Ibu..sebelah Abah memang ada darah seni skit..Abah pandai melukis (melukis potret dan sebagainya), boleh gubah-menggubah..apa2 yang berkaitan artistik serah je..pasti boleh buat..masa kecil-kecil dulu (lupa nak cakap..Ibu langsung la tak mewarisinya..lukis semut pun mau berkali padam..huhu)..asal kerja rumah kelas lukisan je..mesti Abah tolong buatkan..lukisan pemandangan (Abah draw halus2 kat kertas lukisan pastu kat sekolah lukis balik je- hehe kecik2 dah pandai auta)..beg kertas..cop2 guna ubi kentang..lekat kertas kat belon/cawan..semuanya Abah la mastermind..Ibu cuma pelaksana sahaja..

Pasal beli baju/kain raya pun sama..dari kecil semua Abah yang pilih..jadi banyak baju Ibu abstrak2 belaka masa sekolah dulu..itu yang dah besar ni asal nak beli kain asyik confuse saja..kalau dulu berkenan satu baju tapi Abah cakap tak cantik..mesti tak beli punyalah..kalau Abah cakap cantik (walaupun hati rasa macam pelik je)..mesti beli..

Abah (kanan) dan Pak Lang

Dalam kami adik beradik..Opy yang banyak mewarisi bakat2 seni ni..daripada kecil..suka sangat melukis..Dragon Ball la apa la..die melukis di mana-mana sahaja (di buku sekolah, buku teks..asal jumpa kertas)..itu yang dulu selalu kena marah..Alhamdullilah..bila makin besar..memang bakat seni yang dia warisi..bawa rezeki padanya..

Kebelakangan ni..die menceburi bidang photography pula..mula2 tu..masa baru mula beli kamera..banyak juga yang Ibu komen (bab komen bu memang pandai)..gambar kelabu la..pecah la..sekarang alhamdullilah dah expert pun adikku sorang ni..kalau dulu Abah yang jadi jurukamera sekarang tugas Opy pula jadi jurukamera keluarga..untungkan..hehe

Opy with Ammar

Gambar masa konvo

Daripada suka-suka..sekarang buat part time ambil gambar weddng, open house dan macam-macam event..takpele masa muda ni la nak kerja keras..tak gitu? nak tengok gambar die ambil..click sini! Promote sikit - sapa nak ambil gambar sebarang event bolehla contact die tapi lepas office hour la (kang bos die marah lak)..hehe..

8 kawan BabyIbu berkata-kata..:

rs-sky said...

All online game's gold pieces supplied on site:
runescape gold
buy runescape gold
cheap runescape gold
runescape money
buy runescape items
runescape items
runescape accounts
runescape power leveling
runescape powerleveling
cheap runescape gold
runescape money
buy runescape items
runescape items
runescape accounts
runescape power leveling
runescape powerleveling
cheap runescape gold
runescape items
runescape accounts
buy runescape accounts
cheap runescape accounts
runescape power leveling
rs2
runescape 2
Runescape weapons
runescape lvl
buy runescape gp
runescape items
runescape accounts
runescape power leveling
dofus kamas
dofus gold
dofus items
dofus jol
MapleStory Mesos
mabinogi gold
buy mabinogi gold
cheap mabinogi gold
mabinogi money
warhammer gold
warhammer items
warhammer accounts
warhammer videos
warhammer money
warhammer power leveling
warhammer powerleveling
warhammer cd key
warhammer time cart

our websites is an professional store for runescape,warhammer online,mabinogi,dofus games gold,items,money,accounts,powerleveling,questqoint,runes and some other goods with fast delivery and world class service

miela77 said...

senang beb...snap je bila perlu...

miela77 said...

Teringat adikku yg sdg blajar course photograpfer nie..

CT said...

wahhhh syokla camni..adik jd photog

me n de alisha said...

aha syok lah leh tangkap gambar free...

Mama Safiyyah said...

bestnya....dahlah sekarang photography mahal kan....

Zanna_MamaBatrice said...

bagus ler camtu yana
at least dia gunakan kelebihan dia kan...org2 seni nie mmg kreatif...sesuai pegang camera jadi photographer...ngeh ngeh ngeh....zana teringin nak belajar tau

Mama_Aqish said...

uiks...sape yang bagi online game's tu yana???banyaknyer game....bagus la jadi phograper...leh masyuk jugak kan??

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Widget By Devils Workshop