@ Alkisah Stoking

Wednesday, November 12, 2008

Ada satu hari (masa bulan puasa)..mak saudara menegur.."booties Ammar dah kecil la Yana..ketat..nanti sakit kaki die"..Ya Allah..baru Ibu perasan (betapa tak alertnya Ibu ini..huhu)..terus Ibu suruh Ayah beli stoking baru..Ayah pun beli dalam 5 pasang..sekali bila pakaikan dah tak muat..padahal Ayah beli tu untuk 9 bulan ke atas..punyala panjang tapak kaki anak Ibu ni..huhu..terpaksalah Ayah beli lagi yang lain..tapi yang tak padan ni kadang2 Ibu pakaikan juga..(die tak ketat cuma kecil)..sayang la pulak..

Stoking 9-12 Bulan ni

Mak saudara cadangkan beli stoking kait..selesa baby pakai katanya..lagipun tali dia boleh diekjas-ekjas..Ibu pun apa lagi satu malam mencari-cari (di Internet la..heh). Akhirnya Ibu jumpa satu halaman web yang menjual stoking jenis kait ni..Ibu pun order..siap boleh pilih design dan warna lagi..Ibu order 4 pasang untuk Ammar..budget nak pakai masa hari raya la ni..

Bila dah siap Ibu pun COD dengan tuan punya laman web..yeye..dapat kasut raya (tak suka sangat pakaikan kasut biasa tu since Ammmar nak meniarap takut sakit kaki die)..sekali pakaikan..tak muat juga..huhu..cepat-cepat call bagitau.." tapi kak, ni free size..sampai setahun lebih patut boleh pakai"..adeh dik..kaki anak kakak ni besar la sayang..

Nasib baik adik ni baik..sudi kaitkan semula stoking khas tuk Ammar..Ibu siap kena ukur saiz kaki Ammar..buat 12 cm ye dik..huhu..

11.5 cm..

Hari Sabtu baru ni..stoking Ammar pun siap..siap delivery kat rumah lagi adik ni..bagus betul..bila cuba..Alhamdullilah muat..Ibu suka..Ammar ada stoking cantik..nampak sangat comel bila pakai..kalau baby girl mesti lagi comel..(pas ni nk baby girl pula le..hehe)

Stoking baru Ammar

Posing sikit
Ni yang ada tapak..

11 kawan BabyIbu berkata-kata..:

Elyn said...

yana.... wafiq pun ade socks kaler biru cam ammar tu... tp cam ammar gak beli2 terus x le pakai tau!!! so skang ni bile nk berjln br la pakai socks besar size 12bln keatas...

owh socks berkait tu u beli dr mane ek??? igtkan nk try la...

zue said...

laa..yg aritu pakai tuh br dpt siangnye ke?hahaha..cium ammar!! muahhh!!

cikaida said...

k.yana..
mana beli sox tuh..
apa websitenye?

eiza said...

nak mintak kebenaran amik pic ammar.. nak letak dlm fotopages..

miela77 said...

salanm....wah comelnya ammar pakai stoking...nak g website eiza la..

miela77 said...

mahal tak yana? iela nak kena balik ukur kaki Baby Qis dulu nie...

me n de alisha said...

memang comel stokin kait tu...

Mama Safiyyah said...

comelnya lah hai...tak panas ke tapinya??

Zanna_MamaBatrice said...

comelnyer...
nie kalu sepasang ngan cap
lagi ler comel ammar kan kan kan

Mama_Aqish said...

cantiknyer stoking kait tu...beli kat ner???bebudak ni kejap je kaki dah panjang tak muat kena beli baru la plak

me n de alisha said...

memang comey...:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Widget By Devils Workshop