@ BBQ

Monday, November 17, 2008

Last two weeks (dah macam ayam BBQ post ni..dimarinated lama-lama..heh)..ada gathering SMSPP (SCIPP-nama barunya)..organizernya adalah Puan dLa..themenya BBQ + Potluck..masing-masing bawa food..yang join kali ni dLa n hubby, Zue n hubby, Yus n hubby, Ernie n hubby dan Ibu n Ayah..tidak lupa junior2 yang menceriakan majlis Alisha, Dini dan Ammar.

Ibu sampai dalam pukul 8 lebih..masa tu sesi bakar-membakar dah mula..antara makanannya ayam BBQ (5 ekor ayam), beef + lamb + sotong + udang, nasi goreng (yummy2), triffle, agar-agar milo, salad, corns dan potatoes.

Sedappnya..

Emm borak-borak sambil makan..biasala..ada saja cerita terkini hiburan sensasi..hehe..makanan pun semua sedap..tak tahula berapa kali ulang makan..sampai tegak badan kekenyangan..bergilir-gilir dengan Ayah entertain Ammar..siap ada buat lawatan ke belakang rumah dLa tengok tupai (erkk..tupai ke?..)..

Mula-mula Ammar macam biasa tunjuk macho..lama-lama tak tahan..mula la buat soprano..baru semua tahu betapa tingginya pitch Ammar..hehe

Ammar ..

Borak punya borak..dah pukul 1 lebih rupanya....hehe..semua tak sedar..patutla baby2 semua dah tunjuk perangai..sebenarnya ajak mak ayah balik..tapi mak ayah tak paham2..hehe..apa-apa pun thanks to dLa and family..nanti kita buat lagi ye..sampai rumah dekat pukul 2 pagi..balik semua terus tidur kepenatan dan kekenyangan..alhamdullilah..

P/s: Pics grabbed from Zue..Thanks Zue

8 kawan BabyIbu berkata-kata..:

aMLiNsHaH said...

hye ammar... aunty nana rindu kat ammar laa.. hehehe!ammar dh dapat beli digi duck tu? hari2 aunty nana tgk iklan digi mesti ingat ammar. hehehe!

BabyIbu said...

Ammar pn rindu aunty nana n fareez..emm dah dapat dh duck..beli kat tesco..abis digomolnya..hehe..

me n de alisha said...

wah seronoknyer dapat berkumpul ramai-ramai :)

Mama Safiyyah said...

yummy.....

miela77 said...

sedapnya....nyummmy....

Mama_Aqish said...

wah sungguh sedap & menyelerakan....

Zanna_MamaBatrice said...

seronoknyer berkumpul reramai sambil borak2 + makan....sedar x sedar masa berlalu kan yana...
patut ler ammar dah kuarkan suara...dah pukul 1...khe keh keh

asmaa said...

perjumpaan mcm tu dpt mengeratkan silaturrahim...dpt b'tukar2 ceritakan...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Widget By Devils Workshop