@ Diaper Bag

Monday, November 10, 2008

Ini diaper bag Ammar..sejak lahir..beg inilah diusung ke sana sini..banyak compartment dan sangat tahan lasak (walaupun macam-macam Ibu sumbat..heh) cantikkan? Handmade tau..kalau nak boleh pergi sini Kedai Chomel (promote skit Dila..:))..

Diaper Bag Ammar

Ada apa dalam diaper bag ni?

Isi Kandungannya

Topi (untuk masa panas)
Snow cap (untuk masa sejuk)
Legging
Stoking 1
Kasut 1
Romper 1
Baju Lengan panjang 1 (untuk malam)
Seluar pendek 1
Seluar panjang 1 (Untuk malam)
Diapers (4 keping)
Lampin 1 (untuk buat lapik/selimut/tuala)
Tuala kecil 2
Termos air panas
Botol Susu
Bekas susu (untuk 3 kali buat)
Bekas makanan (Nestle Infant Cereal Rice)
Sudu (yang bekas merah tu - untuk makan)
Toilettries (minyak telon/losyen/bedak/baby bath)
Toys (Teether n kalau g lama bawa butterfly kesayangan Ammar)
Kad cucuk Ammar
Purse Ibu (err..ni kira penting juga ni..heh)

Taraa..

Dah macam beg Doraemon kan (macam-macam ada)? Em tak kisah la..janji bila Ammar poo poo, lapar, nak mandi atau meragam semua tersedia..tapi kalau pergi kenduri/open house (yang sekejap2 je)..Ibu tinggal diaper bag ni dalam kereta dan masukkan botol susu/diaper 1/topi dalam handbeg Ibu je..

6 kawan BabyIbu berkata-kata..:

aMLiNsHaH said...

hehehe...ibu2 dah jadi doraemon.. dlm bag semua ade... compact bag farees kecik je. muat2 utk brg penting je. nasib baik farees breastfeed lagi. so kurg laaa sket beban.. hehehe!

Mama Safiyyah said...

cantik!

Mama_Aqish said...

cantikla beg diaper ammar tu...warnanyer sunnguh menarik tertarik memang da bomb

miela77 said...

Wah...my diaper bag pun penuh ngan barang2 baby qis...huhuhu

Zanna_MamaBatrice said...

mcm2 boleh isi kan yana
senang angkut 1 beg je
kesana sini...

me n de alisha said...

memang baguslah beg ni :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Widget By Devils Workshop