@ Jalan-jalan

Monday, November 3, 2008

Ini cerita dua minggu lepas..baru sempat nak upload..hari Sabtu..tak ingat pula berapa hb..emm Ayah kerja malam tu..balik kerja dalam pukul 10 pagi Ayah tidur dulu..jadi dalam pukul 4 petang baru gerak..lewat kan? Ibu cakap kat Ayah..kenduri pun dah tutup kedai..

Ammar..tengok kamera..

Mula-mula pergi kenduri Farid dan Iryani dekat Taman Malawati..sampai dalam pukul 5 lebih sebab MRR2 jammed teruk..nasib baik Ammar tidur je dalam kereta..sampai2..kenduri memang dah tutup pun..katering pun dah angkut barang (diorang buat kat dewan, itu yang awal tu)..nasib baik kebetulan pengantin tengah amik gambar outdoor kat padang tepi dewan..sempat la jumpa sekejap..ambil2 gambar dan bagi hadiah..selepas tu kami pun bergerak ke Gombak pula..

With Farid dan Iryani..

Time tu hujan tersangat lebat..dahla jammed..sesat pula tu..setelah beberapa kali u-turn..baru la jumpa..next kenduri (nasib baik tak tutup kedai lagi-Ibu dah amat lapar..huhu)..kenduri Zam Zam dan Mimi..kedua-dua pasangan pengantin ni kawan Ayah dan Ibu dari UTM..Selamat Pengantin Baru...

Zam zam dan Mimi with Ammar

Selepas makan dan borak2 sekejap..dalam pukul 6 lebih..kami bergerak ke rumah Izam..ada open house pula..disebabkan tak tahu rumah..kami tunggu di stesen minyak..tunggu punya tunggu..dalam pukul 7 lebih barula sampai ke rumah Izam..ramai kawan2 Ayah dah ada kat situ..macam gathering pula..

Ayah and da geng

Masa kat situ hujan lebat..jadi kami pun dudukla makan2 dan borak2..siap mandikan Ammar sebab die dah meragam..kemudian dalam 8 lebih barula kami semua bergerak pulang..sepatutnya ada satu lagi open house cousin..ingat nak singgah..tapi memandangkan dah lewat..macam tak sesuai..lagipun Ammar dah meragam nak tidur...

Akhirnya sampai rumah pukul 9.30 malam..semua kepenatan..Ibu n Ayah nak tidur tapi Ammar pula nak main (yelah die dah tidur dalam kereta)..huhu..

6 kawan BabyIbu berkata-kata..:

Nazuha said...

macam kenai je lokasi gamba yg last skali tu.. ngeehehe!

BabyIbu said...

hehe..kat mn lagi..lif kesayangan..adeef dah sihat?

me n de alisha said...

wah seharian jalan-jalan mesti penat kan??ditambah dengan jalan jam lagi...kita hari-hari redah MRR2...

Mama_Aqish said...

uiks tecik2 lagi ammar dah amik seri pengantin...masa ni ammar tecik lagi....

CT said...

comelnye di tecit ni time ni....

Zanna_MamaBatrice said...

wah...ammar gambar ngan pengantin arr
pengantin amik berkat tu....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Widget By Devils Workshop