@ Jatuh Rocker

Friday, November 7, 2008

Ammar ada sebuah rocker fisher price..selalu Ammar duduk bila nak makan, teman Ibu sembahyang, masak or mandi (bukan teman..nangis nak ikut)..atau bila Ammar meragam Ibu letak kasi Ammar berehat sambil tengok tv..

Situasi
Ibu tengah sediakan makanan Ammar di dapur, Ayah kat bilik betulkan lampu, Ammar kat toto depan tv..

Ibu: Ayah..tolong letakkan Ammar dalam rocker..nak kasi makan..
Ayah: Ok (dengar Ayah ke depan)..tap..tap..

Ibu pun sibuk lenyekkan bubur nasi Ammar..gaul dengan ikan bilis..

Tiba-tiba..ngeeeeee..ngeeeee..

Ibu: (dalam hati..macam pelik je budak ni nangis)

Ibu segera berlari ke depan..ala-ala lari 100 meter..

Ammar dah terbaring di lantai sambil meraung-raung! Ya Allah anak aku..tersentap rasa dada..Ibu cepat2 dukung Ammar

Ibu: Yaaannggggg...Ammar jatuh..(jerit sekuat-kuat padahal rumah kecik je)

Ayah berlari ke depan

Ibu: Yang tak ikat tali pinggang die ke? (jerit lagi ni..geram betul)

Ayah ambil Ammar dari Ibu..(tangan Ibu dah tepuk aka puk Ayah kuat2..geram betul)..
Alhamdullilah Ayah bangun dukung je Ammar senyap..terpisat-pisat..rasanya Ammar terkejut kot..check badan dan kepala..takde bengkak apa-apa..Ya Allah terima kasih..

Emm sebab inilah Ibu tak pernah tinggalkan Ammar sorang-sorang..paling lama pun tak sampai 5 min mesti Ibu check Ammar..Ammar dah sangat aktif sekarang ni..selalu memang Ammar ngulat nak turun dari rocker bila die dah bosan..pernah sekali kitaorang nak tengok..die bleh turun ke tak..memang boleh..nasib baik bontot turun dulu..tapi walau camna pun possible kepala die msti kena juga..

Syukur pada Allah..nasib baik Ammar ok je pastu..tak muntah..makan ok..sampai hari ni Ibu tensen ngan Ayah..dah tau budak tu suka bergerak2..nape tak pakaikan tali pinggang die..huhu














Ammar dalam rocker

9 kawan BabyIbu berkata-kata..:

eiNa said...

erkk.. nasib baik kan.. Aira pun semalam tegolek dr tilam..kitorang tgh makan sekali pusing tgk.. badan suma dh kat bawah.. tinggal kepala jek jat atas tilam.. buaihhh dh skang ni.. xleh tinggal lama2..

lin said...

sara pn sama cmtu.baru 2bln stgh.penah nk jatuh sikit lagi dr bouncer..so now tak letak ats tu dah.sbb dia mesti gerak2 cm nk ngereng tuh.senang letak ats comforter je.then nk guling puas2 pn boleh..haha

Elyn said...

haih sentap dgr die jth..... lps ni wafiq duk lam rocker pun kene pakai belt la..... risau masih ade ni....

BabyIbu said...

kak eina..itulah..nasib baik..yana mmg jaga2 btul skrg..atas katil pn dah jarang letak..sbb die boleh angkat bntal2 pengadang tu..

lin..bleh letak tapi kena pakai seat belt la..huhu..yana pn bnyak letak atas comforter je..sng nak gulng2..

elyn..huh..yana tengok ammar terbaring rasa nk tercabut jantung..geram betul kat ayah ammar tu..dah 3 kali die jaga ammar terantuk..geram2..

zue said...

alahai ciannye ammar comell ni..hehe...takpe, esok jumpe aunty zue, kite ber'bbq'..hehe..

me n de alisha said...

alahai cian Ammar.

Mama_Aqish said...

kadang2 kita bukan nak anak kita jadi camtu....budak semakin besar makin ligat...yana same cam kiter kalo husband kiter wat salah kat anak kiter...confirm la kita marah sesangat...pernah aqish jatuh katil...kiter menjerit satu rumah....mula2 aqish tak nangis...tapi pastu nangis sebab terkejut dengar kiter yang lebih2 menjerit.....

Zanna_MamaBatrice said...

biasaler tu yana
bebudak kalu tak jatuh mmg bukan budak namanyer...
tp kalau sebab kecuaian kita
sure terkilan kan

Mama Safiyyah said...

ala syiannya.....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Widget By Devils Workshop