@ LISP..Lips? Lipstick..

Saturday, November 8, 2008

LISP? Hehe..mesti korang hairan..apa la punya tajuk..Ibu tengah pening sekarang..tengah buat programming LISP (oh ya LISP tu sejenis bahasa pengaturcaraan)..emm memang best kerja kat rumah ni..boleh bersama Ammar sentiasa..boleh bangun lambat..duit masuk tapi tak payah bayar minyak, tol, lunch..bla bla..tapi masalahnya..

Masalahnya Ibu tak boleh nak buat kerja sebab Ammar asyik nak main je..kalau letak atas riba abis ditekan keyboard la..mouse la..letak bawah pula menjerit-jerit memanggil..adeh anak Ibu ni tak sporting la..kalau setakat nak cari info atau baca-baca takda hal..tapi nak buat programming ni..aihh..terkial-kial..

Rutin Ibu sekarang..bila pukul 12 malam (selepas Ayah dan Ammar tidur)..Ibu pun mula buat kerja..tapi sampai pukul 2 lebih dah tak larat..mengantuk tu tak..cuba tak boleh nak fikir atau fokus lagi dah..kalau dulu Ibu boleh stay buat kerja sepanjang malam..sekejap je semua boleh siap..tapi sekarang ni..fokus sudah lari..adakah disebabkan banyak urat-urat terputus masa beranak? (tapi Ibu caesar mana ada teran-teran)..atau mungkin penat bergolek-golek dengan Ammar sepanjang hari? huhu..entahlah..

Sekarang tengah chayok2..kena disiplinkan diri..nanti macam mana nak buat Phd kalau setakat programming pun tak terhandle..gambateneh Ibu..kena biasakan diri dengan rutin sekarang..tapi memang Ibu perasan..sejak beranak ni..Ibu jadi mudah lupa dan macam lem**b sikit..huhu..otak dah berkarat agaknya..tapi kelebihannya sekarang..asal tensen ja..Ibu tengok Ammar..main-main dengan Ammar..ilang tensen..ok chayok2 Ibu..sikit lagi nak siap..wachhaaaa..

Ammar bagi semangat kat Ibu tau

Baik-baik main..jangan kacau Ibu ye sayang..
Ibu kerja nak beli Ammar banyak mainan dan baju lawa2..ok muah2

4 kawan BabyIbu berkata-kata..:

Puan Iza said...

Insyaallah boleh tu...teruskan usaha anda :-)

Ammar budak baik kan....tak mo kacau ibu tau...:-)

Zanna_MamaBatrice said...

bestnyer dpt bekerja dari rumah
2 in 1...sambil kerja sambil tengok anak..tenang jer kan ...semangat tu sure datang berkobar2....

miela77 said...

Iela klu dapat keje kat umah...nikmat hidup...tapi blh ke si tembel cam daku keje n wat keje umah diselangi ngan adegan kejar mengejar ngan anak2 ku...huhhu

me n de alisha said...

comey nyer Ammar..:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Widget By Devils Workshop