@ Tengok Wayang Free

Friday, November 14, 2008

Seperti yang Ibu bagitahu..Ibu dapat tiket wayang free..so hari Ahad lalu Ibu pergi tengok wayang cerita James Bond terbaru..Quantum Of Solace..thanks to GoMobile dan Nuffnang..

Asalnya nak pergi dating dengan Ayah..sekali Ayah ada liga..Ibu ajak Pak Ngah..Pak Ngah ada shooting pula..nak ajak Auntie Rumija..jauh plak..emm lepas tu Ibu buat keputusan tak nak pergilah..kemudian Ayah call MIL..sekali MIL nak join..emm so Ammar macam mana? Ingat nak tinggalkan dekat MIL..bawa jelah Ayah kata..emm disebabkan Ibu kureng percaya orang lain jaga Ammar except Tok Mama dan MIL..Ibu pun decide bawa Ammar sekali..

Em fikir-fikir macam kelakar pergi tengok cerita James Bond dengan MIL dan anak. Hentam sajalah tiket free kan..hehe..malas nak tulis panjang-panjang..so here is the story:

5.45 PM: Sampai di Cinileisure
6.00 PM: Nak ambil tiket tapi tak boleh lagi..jadi masuk bilik menunggu..
6.15 PM: Taklimat pasal GoMobile (akan diterangkan kemudian)
6.30 PM: Tiket wayang dan kupon untuk free pop corn dan pepsi diedarkan
7.00 PM: Sembahyang dulu (Ammar tertidur)
7.15 PM: Masuk wayang..ngam-ngam cerita start (Ammar terjaga daripada tidur)
7.17 PM: Cerita mula..sound sangat kuat (ke sebab lama tak tengok wayang..huhu)..
7.25 PM: Ammar baik..khusyuk tengok wayang..agaknya kagum dengan kebesaran skrin
7.50 PM: Ammar mula rimas..tegur-tegur orang belakang la..nak meloncat la..
8.00 PM: Mula menjerit-jerit
8.01 PM: Keluar ke hallway..kasi Ammar tengok iklam wayang kartun kat dinding
8.15 PM: Masuk balik (dah blur..apa jd ngan citer ni)
8.30 PM: Menjerit lagi..keluar balik..siap masuk wayang lain..jalan-jalan.
8.50 PM: Masuk balik..cerita pun dah nak habis :(
9.00 PM: Cerita tamat dan ada lucky draw (kasi Ammar hisap jari..supaya tak menjerit)

Haha..so tak dapatla nak komen banyak pasal cerita ni..Ammar ok tak menangis..cuma terlampau excited..menjerit-jerit..susu tak nak minum sebab nak tengok cerita punya pasal..ini Ibu grab from Munirah (Ibu tak bawa kamera..yelah mana beg Ammar lagi..Ammar lagi)..thank you gurl..

Ammar dan Ibu

Taklimat daripada GoMobile ..Ammar teruja tengok awek kaler2..

Apa itu GoMobile? Em tau kan PC Fair..so GoMobile ni macam PC Fair..but khas untuk handphone dan seangkatan dengannya..semua pengeluar telefon (Nokia, Motorola, Samsung..etc) dan operator (Maxis, Celcom etc) will be there. Jadi..sesiapa yang merancang nak beli handphone baru..bolehla pergi PWTC pada 20-23 November ini..

P/s: Kalau Ayah sudi..marilah kita pergi..nak cari handphone ada kamera la Ayah..senang nak berblog..kata Ayah.."tengoklah"..huhu macam idak je tu..

8 kawan BabyIbu berkata-kata..:

supermummy said...

wah ammar tgk wayang ke..kehkeh..i still tak berani nak bawak anak tgk wayang eventhough dia dah setahun lebih sbb for sure dia akan menjerit2 dan buat hal sampai org lain pening pulak..haha

BabyIbu said...

haha..mmg pn menjerit..itu pasal bawa Ammar ke luar..insafla..tgg la Ammar besar nnti baru bawa..

Munirah Abd said...

hiks tp ammar cam gud boy je..

me n de alisha said...

wah syok nyer dapat tengok wayang...

Mama Safiyyah said...

ammar sentiasa cute

miela77 said...

Untungnya dia...iela last tgk cite Cuci ngan cik abgku n anak2...payah skit...cik abgku gila koje je..

Zanna_MamaBatrice said...

huiyooo
ammar tengok citer james bond ler...
lepas nie ajak ibu gi nengok citer ice age 3 yerk...
sure ammar seronok nyer......

bestnyer yana
dpt tiket free

Mama_Aqish said...

wah sonoknyer ammar tecik2 lagi dah pi tengok wayang...mujur baik tak meragam plak tu...good boy

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Widget By Devils Workshop