@ Adehh..

Thursday, December 4, 2008

Adehh..minggu ni sangat penat rasanya..mana nak buat keja, mana nak layan Ammar, mana nak masak, mana nak pi tour de Jitra..macam-macam..keje LISP ni pun tak siap-siap lagi..baju raya tak cari lagi..kuih raya tak buat lagi..tag pun hutang dua lagi..erkk kenapa sibuk2 nak raya? sebab Raya Puasa tak balik Kedah..so Raya Haji ni bayar utang..

Emm bila malam mata dah layu kuyu..paksa juga tahan nak buat programming ni..huhu.. Ammar pula tukar pe el..sibuk nak stay up malam..pukul 2-3 pagi baru nak tidoq..tu pun nak tidoq bawah ketiak Ibu dia ni..selagi Ibu tak tidoq selagi tu sibuk nak main..nasib baik ada Pak Lang dan Mak Ucu yang sudi jaga (depa pun dah tak larat layan Ammar dah..surrender)..

Mula-mula Ibu pikiaq..seronok keja kat rumah ni..boleh dok umah..jaga Ammar..duit masuk..hati senang..tapi sebenaqnya keja kat umah ni lagi banyak dugaan daripada orang yang bekerja 8 sampai 5 ni (kira working hours la)..

Pasai pa Ibu kata dugaan? Yalah..orang yang keja 8-5 ni..pi opis..buat keja..tengah hari leh lunch2..silap2 leh p shopping2 sat..boleh gossip2..pastu kui 5 balik umah..boleh tumpukan kat anak..malam rehat sambil golek ngan anak..

Macam Ibu..asyik golek..bergolek dan digolekkan oleh Ammar 24 jam sehari..bila dia lena (bukan lena pun nap ja)..time tu la kelam kabut nak kencing ka b****k ka makan ka kemas umah ka sidai kain ka..kadang2 tengah nak b****k pun leh terbantut bila dengar Ammar jaga (bila jaga Ammar nangis cari Ibu)..kadang-kadang baru nak suap nasi..adeh dah jaga pula dah..malam-malam bila Ammar tidoq..baru leh buat programming..nak buat time siang? nak mampuih? kang elok2 error ada dua..leh tambah jadi 10..huhu..

Mesti orang yang bekerja kata lagi best dok umah ngan anak..yes..itu memang betui..best kalau dok umah saja jaga anak..tapi kalau dok umah + keja part time. .huhu..ponat den..tapi itula..demi Ammar Ibu akan berusaha lebih gigih untuk belajaq dengan jaduai hidup baru..

Hehe..keluaq abis bahasa Kedah..bebel punya pasai..klah dah lega sikit hati ni..nak settlekan posting blog (haih bz2 pun sempat update? tak leh nak buat apa dah aih..gila blogging no)..

P/s: Gambar free daripada eoe Online dah sampai..tapi di KL nun ha..nanti Ibu post bila Ayah bawa balik..
P/s lagi: Ayah shopping di Adidas Warehouse Sales.. ada barang untuk Ammar..tapi itula..di KL nun ha tu jugak..huhu

9 kawan BabyIbu berkata-kata..:

::Umi Sufira:: said...

Babyibu, saya setuju sangat tuh..in fact kalu sabtu ahad dok kat umah layan anak tuh kerja tak habis2 kan..mana nak masak lagi, kemas umha lagi plus layan anak lagi..hihi..schedule dari pagi sampai malam sentiasa full..tapi of course la seronokkan dapat luang masa ngan anak2 gitu..

pataniah said...

hei yana...seronok ek anak anak.aku ni ntah bila la.. :(

a.n said...

balik keje pukul 6.. baby pulak dah tido pukul 7 or 8.. :(

Mama Safiyyah said...

bukan senang jd ibu.....

miela77 said...

Amat setuju...in fact, iela sendiri kengkadang rasa kat umah lagi penat dr keje kat opis...kat umah x abis2 kemas kat sini, sepah kat sana...ahaks...

miela77 said...

Duk umah lebih memenatkan dari keje kat opis...daku slalu time cuti la nak pulun...

me n de alisha said...

yelah orang pompuan lah nak dikatakan...macam-macam nak dibuek...huhuhu

me n de alisha said...

duduk rumah sekali sekala bosan gak...

Zanna_MamaBatrice said...

x rasa mana tahu kan yana
dah rasa baru ler tahu
camner kerja dari rumah ngan anak2...he he he...

sabar2...nanti reschedule balik yerk....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Widget By Devils Workshop