@ Back up Blog

Wednesday, December 17, 2008

Dengar ada blog yang kena remove..cuak Ibu..yelah sayang tau blog BabyIbu ni..jadi meh kita back up blog kita ye..Kita akan guna Fungsi Import and Export di Blogspot

Kegunaan Fungsi Import and Export ini:
  • Gabung dua atau lebih blog kepada satu.
  • Back up blog anda di hard drive anda sendiri
  • Pindahkan blog anda ke tempat lain contohnya WordPress
Macam-mana?

1. Pergi ke Settings | Basic tab..di section Blog Tools..ada Import and Export

2. Kalau nak back up..klik Export blog
3. Klik Download Blog..


4. Klik Ok..taraa..blog anda telah di back up..

13 kawan BabyIbu berkata-kata..:

zue said...

huh??pesal kene delete??

~~ciklinn~~ said...

TQ2 share cara2 utk selamatkan blog kita lebeh awal....

oli said...

back up jangan tak back up...

oli said...

tahun lepas,blog saya hilang begitu saja...

oli said...

ramai juga yang kena...tulah saya terus guna dot com

Mama Safiyyah said...

useful info

asmaa said...

mcm tu ke buat...leh try nie,sblm nie cuba buat tp tak menjadi...

miela77 said...

iela cuma copy html code ke doc je...nanti leh try

Mama_Aqish said...

kiter dah try tapi tak menjadi la...kena berguru dengan yana face to face ni...senang sikit..

Zanna_MamaBatrice said...

yelah..
time tu ramai betul geng2 zana yg kena remove bloknyer
salah seorg oli..kan oli kan...
terkejut gark
nasib ler blog zana tak terlibat...
btw...apa agaknyer blogspot removed blog kengkawan tanpa sebarang notice....sian diaorg

me n de alisha said...

good info...

Mama_Aqish said...

KITA YANG NI PUN DAH JADI BLOG YANG KE2 YANG FISRT PUNYER DAH REMOVE DARI DUNIA BLOG NI SAYANG JER

miela77 said...

daku nak wat three coloumn tp x jadi le

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Widget By Devils Workshop