@ Budak Bucuk

Friday, December 5, 2008

Siapa budak bucuk??? Dah tentulah..Ammar...emm sejak baik demam Ammar dapat pe el baru..suka nangis jek..nak suh angkat nangis..nak tido nangis (Ammar nangis sebab tak nak tido padahal mata dah tak leh buka..)..habis satu rumah dibulinya..kalau menangis pula..bukan nangis sikit-sikit..nangis macam kena pukul tu..siap air mata..air hidung semua keluar..bila dukung je..baikla die..siap senyum-senyum lagi..

Ini dia buduk bucuk kuat nangis..

Tengok gambar tu..cembeng je..ambil pukul 2 pagi..menangis sebab tak nak tido tapi Ibu suh tido..berpeluh-peluh..macam pergi marathon jek gaya..Ammar oh Ammar..balik KL ni sapa la yang nak layan macam kat Kedah ni..abisla Ibu..huhu

12 kawan BabyIbu berkata-kata..:

mielliza said...

chomelnya ammar..

Elyn said...

huhu peel ni pun wafiq dh lame dpt..... penat tul suh tido menangis mcm nk kene pukul plak.... bile dukung je terus diam hihihihi

mummy_adam said...

adam pun baru jer baik demam..sama lah pe'el nyer mcm ammar.. nak tidur, tgh tido, bosan,mintak angkat sume nak merengek.. sume hal asyik nak merengek jer.. manja terlebih kot anak2 kita nie.. penat nyer xterkata lah.. hehe

Jiey^Mien said...

Hehehe.. Sama la ngan Rayyan. Muka & mata dh abis merah2 kena tenyeh ngan tangan sdr, tp x gak tido2.. Pastu nangis2 manja plak.
Tp ayah dia blame mama, kononnya mama dia byk nangis ms pregnant kan dia.. Mmg la nangis, xkan nak gelak kot bila doctor predict ank dlm perut x panjang umur.. Hehehhe..
Agaknya tu yg Ian skrg ni, asyik2 nangis sedih yang mendayu2 tu je kott.. Erkk.. Bkn salah ibu mengandung kan?

BabyIbu said...

hehe..sama rupanya peranga budak-budak ni..ingat en ammar sorang ngada camtu..huhu

Jiey Mien..hubby pn salahkan Yana sbb time ngandung selalu cembeng/nangis (tp kes yana takde sbb..sensitip terlebih..huhu)..err tanya skit leh? napa dr predict camtu..tak dan nak korek balik post Jiey mien yg lama-lama..

aMLiNsHaH said...

huhu.mmg budak2 mcm tu kan yana.farees pon makin besar makin comel betul perangai.siap husband aku cakap ape, jgn laaa duk ajar anak tu manja sgt.padahal bukan aku yg ajar dia manja n merengek2.dah mmg sifat semulajadi dia nak nangis.bgn tdo kalu xde org terus nangis.nak susu pon nangis dulu.nangis mcm kene pukul.geram tol!

atoyis said...

hakimi mmg cm tu sejak umo 3 bulan lagi..mata dh tak blh bukak tp still lagik taknk tdo..klu letak dlm buai siap ngamuk2 lagi cm kena pukul..kena pujuk smp mood dia ok baru ler nk tdo..smp opah mertua akak kata kena tegur agaknya kui..kui..kui

Mama Safiyyah said...

bucuk2 tu yg sedap peluk tu....

me n de alisha said...

alahai...buat perangai yer Ammar:)

Mama_Aqish said...

awat muka ammar masam jer....tenyum la tikit....kalo tengok itik kuek2 kuning tu mesti ammar suka kan...terus senyum

miela77 said...

ala ciannye dia...nangis...meh kawan ngan baby qis

Zanna_MamaBatrice said...

hu hu hu
naper ammar asyik nangis tu
biasa ler yana
ada masa...bebudak mmg camtu
ingat lgi masa batrice umur 4 bulan
pepgi buta jam 2 or 3 pagi sure dia bangun
pastu x mau tido
nak berdukung
nak berdondang sayang
larat x larat ler dari dapur bwk ke hall dukung dia......

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Widget By Devils Workshop