@ Free Photo Editors

Tuesday, December 23, 2008

Disebabkan ramai yang bertanya..di sini Ibu senaraikan antara perisian percuma yang boleh digunakan untuk mengedit gambar digital:

1. Photoscape- Ibu guna yang ini untuk gambar-gambar dalam kotak tu




3. Paint.NET








5. Picasa - boleh digunakan bersama Picasa Web Album

Jadi bolehla cuba mana satu yang anda suka. Ibu suka guna Photoscape sebab senang (walaupun namanya orang IT tapi tak suka guna Adobe Photoshop dan yang sewaktu dengannya..huhu).

Terima kasih.

12 kawan BabyIbu berkata-kata..:

azzamoro said...

oit.. ko kene mentioned location pics tuh kt umah aku.. baru aku undi ko..heh heh

atoyis said...

bagus2 blh try..malas nk edit gambo dlm photoshop

mummy_adam said...

huhu... time kasih bebanyak for sharing.. i love u.. haha..

mummy_adam said...

hehehe.. nak tanye u satu lg nie.. i kurang bijak bab2 IT nie, so terpaksa lah tanye u.. hehe.. Blog list (Kawan Ibu) tu x show my latest update.. nape ek? cam pelik jer kan.. or i kena do some setting on it?

zue said...

aku pakai picasa..pon mls nk pakai phtoshop..leceh..hehe

oli said...

link yang sangat berguna...

saya sekarang ni guna photoScape

Mama Safiyyah said...

kat opis takleh download semua tu :-(

asmaa said...

suka...suka...saya mmg tercari-cari nak edit gambar...mcm bbyibu buat...akhirnya jumpa jugak...

Mama_Aqish said...

yana pernah email kat kita picasa ni tapi pc kat opis tak leh download la...kat laptop persendirian je boleh...tapi eden belum torai lagi...

miela77 said...

Tq...iela download ek..cuma pandai guna picasa je b4 this

Zanna_MamaBatrice said...

bagus bagus yana
buat org yg buta it cam zana nie
he he he...
photoshop pun zana x reti nak guna
he he he

me n de alisha said...

thank you...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Widget By Devils Workshop