@ Nasi Beratur vs Line Clear

Tuesday, December 16, 2008

Selepas berehat-rehat..kami pun keluar nak jalan-jalan cari makan..masa tu dah pukul 11 malam..perut pun dah keroncong..Mama dan Abah tak ikut jadi Ammar pun tinggalla..

Muka ngantuk..Ammar tensen kena tinggal..

Mula-mula kami nak pergi makan di Nasi Beratur dekat dengan Masjid Kapitan Keling. First time nak pergi ni..Ayah dapat tahu daripada kawan cakap tempat ni best..sekali sampai-sampai..patutla orang panggil Nasi Beratur..memang beratur orang berbaris..adehh..dah la lapar..boleh tahan panjang barisan dia..

Komen Ibu: Tempatnya bersih, tempat duduk selesa, servis ok2 je, rasa makanannya sejuk jadi kurang ummp..Ibu bagi 3 1/2 bintang.

Lepas tu pergi Line Clear dekat Penang Road..ini merupakan tempat wajib pergi kalau Ibu ke sana..selain nasinya yang panas dan sedap (diorang masak tepi tu je)...satu lagi speciality dia adalah susu kambing..sedap macam Dutch Lady..hehe

Komen Ibu: Makanannya sangat sedap..mungkin sebab panas..kebersihan kurang sikit..tempat duduk ok..servis ok..Ibu bagi 4 1/2 bintang.

Tapi lain orang lainla lidahnya kan..apa-apa pun kami semua pulang kekenyangan..Alhamdullilah..


13 kawan BabyIbu berkata-kata..:

Anasfadilah said...

makan hameediyah la best

:)

kat penang ni habaq nak makan apa,semua ada

BabyIbu said...

Hameediyah lagi sedap eh? kat mana tu dila?

miela77 said...

nasi kandaq penang memang sedap..

miela77 said...

tapi jgn g makan tepi pantai tu... servis tak bagus...

asmaa said...

tak pernah mkn masakan penang...ramai yg ckp best...menyelerakan mkn pepanaskan...

Mama Safiyyah said...

yummy

me n de alisha said...

wah seronoknyer...dapat makan nasi beratur...

Mama_Aqish said...

nama pun dah cukup uniq mesti rasa masakannyer lain ari yang lain...harus torai ni kalo pi terjah ke penang lain kali...

Zanna_MamaBatrice said...

nasi kandaq...
hu hu hu
tekak zana mmg x leh terima
tp faveret hubby
bab2 makanan berkari2 berempah2 nie..mmg x leh masuk ler

sampai 2 kali makan nasi kandaq yana
betul2 kekenyangan tu

Anne said...

wah sedapnye makan.. lapar pulak tengk gambar tu.

me n de alisha said...

nama nasi yang unik :)

Yaati Nor said...

sedapnya nasi kandar..asben org penang..kasim mustapa, kapitan keling..huuu semua sedap..tp saya mkn nasi kandar..kari campur asing...tak pandai makan campur2 semua kat nasi...

CatlinaFly said...

pernah mkn kat kayu ansi kandar..mahei giler!(amik lauk letak kat mangkuk 2-3 jenis)..pastu dah tau dah..jgn wat camtu..amik terus letak atas nasik so murah sket..hehehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Widget By Devils Workshop