@ Poll - Menabung untuk Anak

Monday, December 1, 2008

Menabung untuk anak? Mesti la semua ibu bapa harus menabung untuk anak. Yelah..kita tak tahu masa depan macam mana..kos nak belajar makin meningkat..Ammar dah 7 bulan tapi Ibu masih tak habis2 survey nak buka apa..sekarang duit Ammar semua masuk ASB Ibu..Tabung Haji pun baru buka..

Perlukan pendapat anda semua..di mana anda menyimpan untuk anak anda?..hehe..lepas poll Ibu review satu-satu baik dan buruknya. Sila letakkan undian anda di poll di sebelah kanan page ya..err kalau ada pendapat lan letak kat comment eh..boleh semua berkongsi pandangan dan pengetahuan pasal tabungan untuk anak..lai lai..mari mengundi..

Poll kat kotak warna hijau tu

12 kawan BabyIbu berkata-kata..:

Aku Bukan Bidadari said...

Kalo bleh jgn masuk AS Didik.. sbb dia x stabil mcm ASB or ASW..

Better masuk ASB / Tabung Aji / Yippie.,,
tpi tiara choose ASB.. sbb dia nyer bonus tinggi .. hi hi hi

Yippie, just personal saving, tapi dia nyer interest so - so jer..

tiara tunggu ayra, 6 months baru nk register ASB..sbb dia nyer syarat2 6 months ke atas

just my 2 cents..

BabyIbu said...

Tiara..

ASB 6 bulan ke atas eh? Yana ingat 12 tahun ke atas baru boleh..(ku salah baca..huhu)..

miela77 said...

Daku menabung dengan skim potongan gaji Tabung Haji je..

miela77 said...

Senang je...buka akaun anak2...isi borang potongan gaji...done...

miela77 said...

Everymonth potongan dibuat...update buku setahun sekali...atleast tak yah g bank slalu...renyah

asmaa said...

saya masuk takaful malaysia...slps pantang hubby terus daftar...syukur alhamdulillah byk membantu

Mama Safiyyah said...

mama menabung kat maybank je tp islamic account

Zanna_MamaBatrice said...

mmg betul tu yana
now...kita kena bersedia..yelah..masa akan datang x tahu lagi nasib kita cam mana kan...at least bila menabung utk anak2 terjamin sikit masa depan mereka...

zana prefer masukkan kat ASB jer..

azzamoro said...

tengah berusaha untuk menabung..

Mama_Aqish said...

semua bagus...janji menabung untuk anak...lagi bagus kalo potong gaji so tak termiss...kite wat potong gaji then kalo ada lebih top up lagi masuk akaun....insuran pun kiter beli gak....wat simpanan untuk aqish nak belajo nanti

Mama_Aqish said...

menabung menjamin masa depan....so lebih baik bermula dari sekarang...yana buka akaun ape untuk ammar???kalo Akaun nuri bank rakyat ada banyak hadiah tau...kalo akaun Yippie Maybank dapat insuran GAD free je untuk anak & Ibu

me n de alisha said...

yer memang betul menabung itu amalam yang bagus.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Widget By Devils Workshop