@ Schedule Post di Blogspot

Thursday, December 4, 2008

Ramai kawan Ibu tanya.."ko ni asyik update blog je..takde keje lain?".." banyaknya masa ko Yana..asyik update blog".."ko update sejam sekali ke?"..hehe..oh kawan-kawanku yang disayangi..sesungguhnya Ibu takde masa nak mengadap blog sepanjang hari..bangun pun dah pukul berapa (kantoi la labu)? hehe..sekarang sibuk dengan LISP tu lagi..takde masa nak lama-lama mengadap..

Selalunya Ibu akan spend sejam dalam sehari untuk blog..Ibu akan tulis 2 atau 3 entri sekali dan buat auto publish (schedule post)..kiranya Ibu akan jadualkan bila entri akan dipaparkan..macam mana (ramai yang tanya ni)? kan ada Post Option tu..klik pastu keluar macam di bawah ni:

Set dekat Post Date and Time tu


Pastu nanti keluar la macam ni..eceh macam buat tutorial pula..

Taraa..so bolehla Ibu buat programming or tidur-tiduran bila post ini dipublish pukul 10 pagi esok..otey selamat malam..nak sambung buat LISP nanti cik rumija marah..hehe

14 kawan BabyIbu berkata-kata..:

::Umi Sufira:: said...

Salam! Gud tutoriallah Babyibu..boleh try kat blog sendiri nanti..=D

~~ciklinn~~ said...

TQ singgah umah yer.... TQ juga bg info nie..senang kan tak yah nak tiap2 hari hapdet.....


comellnyer ammar geramm sgt tgok dier..

Allan Leyva said...

Damn! I wish I could understand Malaysian... dang it! I find this blog soo interesting... great header by the way... :)

asmaa said...

good info...nak buat mcm nie pun tercari-cari gak...jumpa juga camner nat buat :)

Mama Safiyyah said...

ibu suka bg info berguna....tima kasih ye ibu

Zanna_MamaBatrice said...

betul tu yana
kalu nak ngadap blog sesaja
alahai...x sempat ler jawabnyer nak buat kerja lain kan

Zanna_MamaBatrice said...

zana pun selalu buat auto published jer...
siap2 kan entry malam hari kat rumah
esok x yah nak buat dah....

Zanna_MamaBatrice said...

nak2 bila internet opis dah kena block nie...hu hu hu
mmg selalu auto published jer lerrr

Mama_Aqish said...

kiter belajo auto publish ni pun dari yana gak...TQ yana tak jemu2 layan pertanyaan kiter pasal blog ni...that why kiter kata blog yanan ni menjadi sumber inspirasi kita masa mula berblogging dulu...

miela77 said...

Iela penah dengar kita draft our post dan dischedulekan bila publish...cam ne ek...

Mama_Aqish said...

bagus ni...kita pun nbelajo dari yana...tapi kan sekarang ni dah tak len auto publish la..ramai blogger yang menghadapi masalah yang sam...nape ek??

me n de alisha said...

wah terror lah ibu nih...:)

miela77 said...

Nape daku try publish post tak jadi

nurul aziyana said...

dh lamer nk tahu psl ni..akhirnya baru tahu..thanks ibu ammar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Widget By Devils Workshop