@ Sesuwai ke?

Monday, December 22, 2008

Sesuwai ke? Apa yang sesuwainya? Emm semalam ada kenduri kat bawah apartment ni..daripada Jumaat dah ramai orang..pasang khemah..dapur semua bagai..kenduri ala kampung gitu..

Hari Sabtu malam..diorang pasang mic pula..adeh kuat bangat..mula-mula tu okla..baca-baca doa..ada marhaban sikit..kita pun bestla dengar..sampai tertidur Ammar..lepas tu dalam 9 pm lebih..diorang karaoke pula..adeh..suara dahla ke laut..Ammar sampai terjaga dari tidur..Ibu nak buat keje tak boleh..Ayah nak study lagila tak dapat..

Akhirnya kami turun bawah pergi main badminton..puas hati..alang-alang nak tidur pun tak boleh kan..

Ibu naik dulu sebab Ammar mengantuk dah..boleh tahan lama diorang berkaraoeke..masalahnya..apartment ni gabung dua..jadi bila pasang speaker kat tengah makanya sangat la bergaung..Ibu curi-curi amik gambar..tak berani amik terang-terang..ramai sangat orang kat bawah..

Hari Ahad pun sama..kuat betul..karaoke..nyanyi tak sedap..kalau pasang lagu ok juga..kesian Ammar..tidur pun tak aman..nasib baik dalam pukul 4 petang dah berenti..boleh Ammar tidur aman-aman..

Bagi Ibu..tak kisah la nak buat kenduri kat bawah tu..tapi hormatilah orang di atas ni..terutamanya yang ada anak kecil..pasang speaker kuat-kuat sampai sakit kepala mendengarnya..huhu..

p/s: Zuha? Sesuwai tak? huk..

8 kawan BabyIbu berkata-kata..:

Nazuha said...

haha..
saya lari pegi tempat lain siap2. tapi ahad tu ada kat umah. seriyes tertekan. saya lagi la tingkat 1.
yg tensennye, depa masak bagai kat bwh tu pastu kemas lebey kurang. bau naik sampai umah.. huhu!

dah la tak menjemput pon dtg kenduri tu! ~sgt tak seswai~

BabyIbu said...

emm tertekan kan? rasa cam nak sound..tp takut lak..huhu..emm dahla tak ajak kan..pastu buat knduri cam kat kampung gitu..adeh tensen..

mummy_adam said...

hehe.. i pun faham persaan tu.. coz i pun pernah rasa masa i tgh pregnant.. tp bukan kenduri.. ada indian nyer festival apa tah.. bising gilos, siap main bunga api n mercun lg.. mmg tension..rasa mcm nak p bakar jer diorg tu.. tak pk org lansung, i siap call rakan cop lg.. hehe.. tp sampai sudah xsampai2 diorg tu..

Mama Safiyyah said...

kena report patutnya tu kak

Mama_Aqish said...

ammar dahaga tu tak kira tempat main rembat je....kalo tak bagi nanti nagis plak...memang cenggitu kalo BF

miela77 said...

nak wat cam ne...duk dalam komuniti nie kena la bersabar bebanyak...jiran2 daku berlainan bangsa...so x byk masalah..

me n de alisha said...

huh tak sesuai betul...

Zanna_MamaBatrice said...

x sesuai sungguh ler yana
kalau kat kampung tu ok gark ler coz' kawasan terbuka kan
kalau jenis rumah apartment nie...adoi ler...org atas ler sakit mata sakit telinga sakit hati

he he he

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Widget By Devils Workshop