@ Walker Ammar

Sunday, December 28, 2008

Kata Dr..apabila baby dah berusia 6 bulan..baby sudah boleh didudukkan kerana tulang belakangnya/pinggangnya sudah tegak..so oleh kerana Ammar pun dah masuk 8 bulan..Ibu pun sudah masukkan Ammar dalam itu walker..baru 2 minggu..mula-mula Ammar gostan ..pastu jalan mengiring ala-ala ketam..sekarang baru pandai ke depan..


Walker yang Ammar naik ni beli kat Warehouse Pureen..RM30 jek..murah kan? tapi itula..takde mainan kat meja walker tu..Ibu nak belikan Ammar walker camni..tapi Ayah kata membazir jek..pakai jelah apa yang ada tu..uhuk..bukan membazir..kesian Ammar tadak mainan..kalau bagi mainan lain..mesti dia baling ke bawah..penat Ibu kutip..


Pinjam gambar walker Airyll jap

Kebaikan naik walker..Ammar boleh jalan-jalan sendiri..satu rumah dipusingnya..agak selamat sebab risiko terhantuk kepala di meja atau lantai berkurangan..kelemahan pula..penat Ibu nak kejar satu rumah ni..pastu Ammar pula rajinn tolong Ibu kemas umah..tolong buka laci apa bagai..huhu..

8 kawan BabyIbu berkata-kata..:

atoyis said...

hakimi naik walker masa umur 6 bulan lebih sbb dh tak tahan asyik nk jilat lantai jek kejenya lepastu klu meniarap suma benda nk masuk dlm mulut..ok gak takde menan atas walker tu sbb klu tak asyik nk masuk mulut jek..memula tu gostan gak cm amar tp sekarang dh pandai kejar mama dgn abah...tp bila dh naik walker dia dh jarang nk merangkak dia lebih prefer nk berdiri sambil pegang kusi/dinding

Anonymous said...

Baby i baru 4 months.. Baru cadang nak belikan die walker.. so far my baby suke sangat diberdirikan.. kalau baringkan die menangis..
Tapi betul ke better 6 months above baru blh naik walker??
kalau 4 months tak boleh erkk??

NuRuL DhiA said...

hafeez naik walker mase 5bln, 4bln hafeez da tegap bila didudukkan.
mmg jenuh ngejar bile dia masuk walker. paling xtahan bile kena langgar ngan walker tuh...sakit wooo..huhuhu

Mama Safiyyah said...

alah cutenye.....

me n de alisha said...

elok juga takda mainan...Alisha walker penuh ngan mainan, siap ada kepala itik lagi...bila masukkan Alisha terus nangis sebab takut tengok kepala itik tu...huhuhu

Mama_Aqish said...

yana walker tu beli kat pureen ker @ kat My Dear???pureen pun ada walker ker??bukan jual baju je ker??walker canggih2 pun tak guna gak sebab bukan pakai lama wat susah2 nak simpan je...aqish ari tu beli walker kat MY DEAR yang tak leh tutup RM180.00 last2 jual kat orang lain sebab tak leh nak simpan...so semua tu jadi pengajaran...beli walker yang biasa2 je pun dah kira ok...

Zanna_MamaBatrice said...

ho ho ho
mmg penat mengejar anak duduk dlm walker tu yana
tp yana ada pasang safety gate kan...
ok ler tu....

miela77 said...

baby qis naik walker umo 5 bln...skrg meluncur laju...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Widget By Devils Workshop