@ Adding Nuffnang Ads

Tuesday, January 6, 2009

Rasanya ramai dah tahu kan apa itu Nuffnang..Nuffnang ni ala ala syarikat pengiklanan untuk blogger..kiranya tempat menjana duit sampingan untuk para blogger..Ibu pun Nuffnanger jugak..itu yang dapat tengok wayang free dulu..hehe..

Bagaimana? Senang je..

1. Register kat Nuffnang
2. Di web Nuffnang..pilih Add Ad

3. Kemudian pilih sama ada nak letak leaderboard (A), Skyscraper (C) atau large rectangle (B)


4. Lepas pilih..copy code..
5. Buka blog anda..Dashboard-> Layout -> Page Elements
5. Add a gadget -> HTML/Javascript..paste code tadi yang anda copy

6. Save..tadaaa..dah siap..

12 kawan BabyIbu berkata-kata..:

mami hafiy said...

how much d u get from nuffnang?

hahaha. sungguh i xpandai to market things like this. dpt emel dr Nuffnang pun tak paham apebenda derang ni nak. LOL.

~~ciklinn~~ said...

ha ada pun org ajar..linn dari hari tu duk godek2 camner nak letak nuffnag tu... TQ ha

zue said...

hehe..thanx yana ltk post ni..mesti ko dh agak aku x phm kan mase citer kt gulam mee mlm tu..haha...

Elyn said...

yeah dr sini gak i dpt duhit lebih.... erm i dh amik duhit tu tp lom dpt lai.....

x sabar nk sopping.... n ofcoz brg sopping tu mesti tuk wafiq!!!

BabyIbu said...

mami_hafiy..emm baru buat first check out..tgg tgg hasilnya..ala letak je kat blog..lama-lama ada la hasilnya..

cik lin..welcomeee my dear..

zue..hehe..aku memahami..

elyn..em skrg suma tuk anak je kan..best shopping tuk anak..kuikui

oli said...

template yang saya guna sekarang ni tak boleh nak masuk nuffnang between content tu...huhuhuhuhu...

Mama Safiyyah said...

baru belajar hari ni....

asmaa said...

suka...suka...kat nuffnang...leh wat mcm2...termasuk poll dan lain2

miela77 said...

iela fail tang nak masuk nuffnang template kat bwah sidebar kita...still x leh lagi...

me n de alisha said...

dah buat dah...itu sume tunjuk ajar dari blog mama Aqish...

Zanna_MamaBatrice said...

zana pun letak adv nufnang nie
memula tu terkial2 gark....
at least sambil ber blog
sambil menjana pendapatan
w/pun x ler byk mana kan

miela77 said...

nape ngan nuffnang ek..daku nyer x leh

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Widget By Devils Workshop