@ Avillion Port Dickson

Monday, January 5, 2009

Dah masuk tahun baru tapi cerita pasal pergi Avillion Port Dickson bersama Mamy Poko tak buat-buat lagi..sibuk sikit sekarang plus malas nak pilih-pilih gambar..banyak sangat..emm mula-mula cerita sikitla pasal Avillion ni..ok tengok gambar sikit..

Em cantikkan? Gambar atas kiri tu lobby die..kira check in dan check out kat sini la..tempat ni memang sangat cantik..sesiapa nak pergi honeymoon tu sesuai la sangat..rasa tenang je rasa kat sini..

Kolam renang die ada tiga..aduh geram sangat..tapi tu la tak pandai berenang..baju renang pun tadak..pas ni kena beli yang baju renang muslimah tu..apa ke nama die..boleh la mandi2 dengan Ammar..yang gambar kanan bawah tu gambar SPA die..Ibu tengok dari jauh je..tak pulak pegi dekat..(tau tak mampu..huhu)...

Ini pula bilik kami..takle besar tapi sangat selesa..kalau pergi sekeluarga pun ok..ada dua katil..satu king dan satu queen..kami dapat water chalet..jadi boleh lepak-lepak kat balconi tengok laut..siap boleh memancing lagi..yang bestnya..bilik air dia....cantik sangat..

Keseluruhannya..tempat ni sangat cantik..banyak aktiviti yang boleh dilakukan..ada Pet Farm la..taman herba la..sesuai la nak pergi berehat-rehat..Ibu tak sempat nak hayati sangat sebab jadual agak padat..yang tak bestnya kat sini..nak parking kena seberang jalan..kesian Ayah jauh nak jalan..pastu satu lagi..nak ke bilik..banyak tangga..sangat la tak sesuai bagi yang beg banyak dan angkut stroller ni..mengah dibuatnya..servisnya pun kurang..mungkin sebab ramai orang kot...tapi pergi pun free kan..sebab free..Ibu bagi 4 setengah bintang...yeyyy

jadi sesiapa berminat nak pergi layari Avillion Port Dickson...

10 kawan BabyIbu berkata-kata..:

zue said...

oh lobby die same cam nexus karambunai..hehe

oRanGeLiLY said...

wahhh..best
kite pon pnah dok kat situ, pree jugak (bile pree sedap aje..hikhik)

mmg best yg chalet water tuh. kolam kat sebelah tuh beso yg amat sgt... dan bilik air santek..cume tak berbumbung. org dr pat darat bleh nampak

Mama Safiyyah said...

bestnya.....teringin nak pi tp kena tunggu dapat free jugaklah kot....

miela77 said...

nice view...tak penah g lagi...nanti plan taun dpn....

miela77 said...

Penah smpi kat Alson Klana je...

asmaa said...

kat PD pernah gie,tp dah lupa nama hotel tu...tp suka lah pantainyer...

Mama_Aqish said...

bestnyer dapat bercuti free kat avillion sambil disediakan pelbagai aktiviti....

Zanna_MamaBatrice said...

cantik lerr yana
tp harga boleh tahan gark kan satu malam kat situ
yg best coz dpt water challet tu
sure nyaman jer tido malam dgr deruan ombak kan

me n de alisha said...

cantik lah tempat dia:)

azzamoro said...

tak pernah lagi stay sini..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Widget By Devils Workshop