@ Buku Baru 2009

Sunday, January 4, 2009

Kali ni nak cerita pasal azam baru..buku baru 2009..sekejap je kan dah 2009..rasanya macam baru je kahwin..baru je dapat tahu kata pregnant..baru je lahirkan Ammar..alih-alih sekejap je Ammar dah besar..dah boleh merangkap..merayap..memanjat..'mengemas'..huhu

Eh..fokus..fokus..kali ni nak cerita pasal Ibu pula..biasala..sejak dah jadi mak orang ni..pusing-pusing cerita keluar pasal anak juga..cerita pasal beg keluar Ammar..cerita pasal tv keluar Ammar..cerita pasal masalah ekonomi dunia keluar Ammar..pendek kata semuala..ha tengok terbabas lagi..

Emm alhamdulillah..awal tahun baru ni bawa rezeki kepada Ibu..mulai Isnin Ibu dah start keje fulltime..dah tak jadi graduate housewife lagi..keje apa? tak payahla cite kan tapi keje ni merupakan batu loncatan ke cita-cita Ibu..Perasaan? Em macam mana nak cakap ye..dah setahun lebih jadi graduate housewife..dah 8 bulan bergomol kat rumah dengan Ammar..so..rasa berat hati tu sangat la ada..sangat2 ada..

Dulu..memang Ibu nak kerja balik..bukan bosan dok umah..dok umah sangat la best lebih2 lagi boleh bangun lambat (heh) dan bersama Ammar sepanjang hari..tapi deep down..Ibu ada cita-cita yang masih belum terlaksana..hajat yang belum kesampaian..tapi bila dah dapat kerja ni..lain macam pula rasa..rasa sayu..sedih pula bila tengok Ammar..nasib baik MIL sudi jagakan..jadi rasa terjamin la sikit..

Adeh..sedih la pulak..sejak dapat tahu nak keje balik ni..Ibu selalu peluk2 Ammar..kiss2 die..Ibu bagitau Ammar..jangan marah Ibu tau..Ibu pergi kerja..untuk Ammar juga..balik petang kita main sama-sama..malam Ibu janji tidur peluk Ammar..nanti Ammar renung je Ibu..lately Ammar suka buat perangai nak berkepit dengan Ibu je..agaknya Ammar tahu kot Ibu dah tak boleh selalu ngan Ammar macam dulu..huhu...

Harapnya Ammar faham..dan harapnya Ibu buat keputusan yang betul..Ayah dah pun merestui..semoga Allah permudahkan urusan kami sekeluarga..Amin..


Azam Ibu tahun ni ialah
  • Nak jadi Ibu yang lebih baik untuk Ammar
  • Nak jadi isteri yang lebih baik untuk Ayah
  • Nak mulakan PhD
  • Nak maintain blog BabyIbu walau sibuk macam mana pun

6 kawan BabyIbu berkata-kata..:

mira edora said...

Yana.. selamat bekerja. Make sure tak bangun lambat tau! hehehe..

Elyn said...

selamat thn baru......

Mama Safiyyah said...

hmm....mcmtu lah bila ada anak kan....kalau boleh nak dok ngan diaaaaaaa je

Zanna_MamaBatrice said...

yelah yana
bila dah terlalu lama x bekerja...nak2 bila ada anak.....rasa nak tinggalkan anak tu lain kan....rasa cam bersalah
rasa cam rindu....

tp tu arr.....kita as mother pun ada cita2 gark..ada tanggungjawab pada diri sendiri jugak kan...

mmmm...takpe...ammar paham tu
ibu kerja pun nak cari duit utk ammar jugak...leh beli baju canti2k utk ammar...leh beli buku utk ammar...leh beli menan utk ammmar

Mama_Aqish said...

biler dah ada anak ni sememangnyer kalo boleh tak mau kejenak dok rumah je dok tengokperkembangan anak tiap2 saat....

me n de alisha said...

selamat berjaya dengan azam baru :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Widget By Devils Workshop