@ Notis Daripada McDonald's Malaysia

Friday, January 30, 2009

Semalam Ibu dapat this notis...


Erk nampak tak?..malas nak menaipkannya semula. Jadi kita boleh g makan prosperity balik la eh? Macam tu ke? Any comment?

25 kawan BabyIbu berkata-kata..:

Elyn said...

err bule percaya ke notis tu???

Nazuha said...

hmm.. baru ajar Adeef 'McDonald NOT GOOD'

nita said...

salam, 1st time singgah ni n slm kenal yer. tepanggil lak nk bg komen psal isu hangat ni. to me mmglah mcd akan ckp cam tu even kfc also tellin da same stori. derang kat sini mmg x salur direct kat israel tp brand owner yg kat US lah pi kasi. mana2 cwgn kat negara luar cthnya msia mesti at least ada fee kena bg kat mcd HQ kan? duit ni lah akan diguna indirectly sumbg kat israel. kita bukan mangsa perang so x rasa apa yg palestin rs, baru suh boikot dah susah nk wat. cuba bygkan hidup budak2 kat palestin? naper US kuat, yahudi kaya? kitalah penyumbangnya..

mira edora said...

aku pun rasa mcm tak caya je. ala.. diorg bleh kuarkan any notis.cakap la apa2 pun, n kalu tak betulpun, ada org akan saman diorg ke? huh.. kalu stakat nak ckp kominiti servis yang diorg buat, itu semua org pun buat. dari kominiti servis tu jugakla diorg dapat pelepasan cukai. huh.. huh..

Mummy Dasy said...

maybe yes, maybe no,
tp diorg ckp mcm tu sbb xnak kena boikot kot tu yang buat notis bagai dlm paper arini pun ada gak

zue said...

yup, my opinion same ngn nita..kalo bace btol2 notis tu, mcD malaysia..mmg laa incorporated under Msian Law..but, all these franchise outlet, mmg akan byr fee (sbb pakai jenama dorg) every yr kt McD Inc..KFC pon same..one of KFC's mgr pon ader ckp, KFC mmg under Kulim, tp dorg admit that dorg mmg byr that fee to KFC kt US tu..quote my opismate"satu sen pon, still namenye kite contribute jugak to the bullet kan.."..so, pada aku, tak perlu laa nk consume their products balik..teruskan boycott..ini jek cara kite nk kenekan yahudi angkuh tu..kalo nk mkn ayam goreng sgt, beli ayam, beli tepung adabi, celup n goreng laa..hehhe..

sWeEtdARLinG a.k.a Afkar'z said...

sian kat pekerja melayu...

taichee~@! said...

Salaam.

Singgah dari blog anasfadilah.
Saya rasa, notis McDonald's ni macam melepas batuk di tangga.

Kalau berani, diorang kena transparent keluarkan Annual Report. Mana tau share keuntungan McDonald's Malaysia diberi pada MOther Co di US, di mana dipusingkan balik sumbangannya ke Israel, macam Tesco dan Starbucks.

Hmm..
Kalau minyak Petronas Malaysia selalu kena left and right walaupun dah bagi 60% pendapatan pada Malaysia. Tapi bab ISRAEL, yg lagi besar penganiayaan dan kejam pada orang Islam di Palestin, kita nak tutup sebelah mata je ke.

Suruh semua kompeni asal Amerika tu, telus sikit. Tunjukkan bukti sikit. Baru kita puas hati.

taichee~@! said...

Another one sen worth:

Beli je Barangan Buatan dan Keluaran Malaysia. Beli je dari Entrepreneur 100% ISLAM.

Senang ceta. Kalau tak puas ati, kita leh tuntut kat Akhirat kelak. Dengan kafirun, tak berbaloi.

~~ciklinn~~ said...

erm... linn pun dapat gak.. KFC pun sama buat statement camnie.. hehehhe diorg dah merasa impact dari boikot lah..

mmg terang2 mcd ialah yahudi punyer siap dapat anugerah lagi tau.... kat blog chedet(mahathir) ada dia bgtau....

zue said...

kesian mmg kesian..tp nk wat camane..but again, it's up to individuals laa kan..masing2 fikir sndiri laa..

mmg dorg dh rase penangan boikot ni, mcD klcc, mmg teruk giler..mcm tadek org beli lgsg..hehe

mira edora said...

kesian kat pekerja melayu? laa.. gaji diorg kena potong ke sb org tak ramai? nila masanya utk diorg lepak2 berehat. yahudi ingat, kita tak pi serang israel tu, kita tak mampu nak wat apa2. sb tu kita kena sama2 boikot, sorang sikit.. mesti terasa gak diorg nyer. (alamak.. teremo ke aku?)

Lan0stZz said...

Elo 1st time dtg blog. notis ke x notis. still x rasa nak makan tekak ni ngan mcD or kfc or watever it is yg ada kena mengena ngan Zionism. Lagi puas masak sendiri. So anyone with resepi ala2 mcD & kFC do share :)

donat said...

kejap je semangat boikot memboikot ni.hehe. pastu pasni org lupa la. Aku tak boikot ape2,rasa nak makan,aku pegi jek...naper nak pening2..huhu.

Anonymous said...

salam..
first time juga sy dtg sini. sekadar memberi pandangan...

benar apa yg mira edora dan nita said...mmg secara tak langsung mereka mesti bg sumbangan sedikit kepada owner di Barat, which is, of course bangsa Yahudi. Kita tak blh nak biarkan diri kita tertipu dgn community services, etc yg mereka lakukan.

boikot bargan or jenama yg ada link ngn Yahudi nie perlu kita teruskan, terutamanya brgn yg kita ada alternative lain. As for macD, KFC, pizzahut, it's not our main dish and furthermore there are abundant of other food that of course has nothing to do with Zionist.

Boikot nie bukan satu pilihan untuk kita, but actually satu perkara yg mesti kita lakukan. Don't say takkan berjaya...cos actually kat negara TImur Tengah dh mula menampakkan hasil.

Sudah tentu kita tak nak perjalanan kita ke pintu syurga disekat oleh "custom check" hanya kerana kita tak ambil tau dan peduli pasal nasib umat seagama dan tak nak buat apa2.... :))

tepuk dada tanya iman. sekadar pandangan. thanks.

Mama Safiyyah said...

rasanya sekarang mcD dah makin ramai semula....biasalah org kita, hangat2 sekejap jek

Sherry said...

ada ke? x perasan pun

Sherry said...

I rasa McD burger makin kecil :(

asmaa said...

jarang makan kat mcD...tp ye ker...eemm..

Mama_Aqish said...

masa isu ni tengah hangat...kiter pun ada terbaca pasal memo ni & perkara ni pun kuar kat dalam berita yang KFC & MCD tak terbabit dalam kontroversi tu???rasanyer kalo dah kuar dalam berita mungkin betul la kot???

me n de alisha said...

I'm lovin it...

Zanna_MamaBatrice said...

he he he....
mcD tetap di hatiku....

Puan Iza said...

Walau apapun, Mc'D tetap menjadi pilihan ramai...

Anonymous said...

Bila awal2 artikel ni ditulis, semua orang memberi pandangan yang logik, mana ada francise yang tak bagi royalti kepada syarikat utama? Dan memang ramai yang tak tertipu dengan notis nih...


Pas tu bila artikel ni dah dijumpa anjing2 yahudi, dan setan2 muncul, terus beramai2 nak setia dengan McDonalds yang tolong menzalimi org2 Islam di Palestine. Bukan main cantik lagi:

"Walau apapun, Mc'D tetap menjadi pilihan ramai..."

"mcD tetap di hatiku...."

"I'm lovin it..."

"I rasa McD burger makin kecil :("

"jarang makan kat mcD...tp ye ker...eemm.."

Nampak tak taktik setan2 ni yang cuba support McD? Mereka cuba nak tunjuk yg ni perkara remeh saja, tapi yang sebenarnya org2 Islam di Palestine tengah di seksa yg teramat.

Anonymous said...

http://www.vivapalestina-my.org/boycott-israel-info

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Widget By Devils Workshop