@ TOYS-4-RENT

Wednesday, January 28, 2009

Last week, Ibu sibuk dok godek Internet..nak beli mainan untuk Ammar kononnya..hehe..mainan apa? tunggu eh..next post Ibu cerita..dalam sibuk dok godek tu..Ibu jumpa laman web ni..


Tagnya..So why buy when you can borrow? Nama laman web tu TOYS-4-RENT ..so dari nama pun dah tahu kan laman web ni untuk apa..emm Ibu tak tahu pula ada servis macam ni kat Malaysia..laman web ni quite menarik..banyak produk berkualiti..fisher price..playskool..cuma sama ada konsep ni diterima atau tidak..itu yang menjadi persoalannya..


Bagi Ibu..memang betul pun apa yang ditulisnya..barang permainanan yang baik untuk perkembangan baby ni banyak dan mahal-mahal pula tu..bila main..sebulan dua je tahan..pastu dah bosan nak mainan lain..or baby dah besar so perlukan toys lain for the next step..makanya permainan yang mahal itu akan dibungkus simpan atau diberi hadiah pada sepupu-sepupu or adik-adiknya..

Jadi melalui servis mereka..bolehla anak kita nak merasa toys yang mahal-mahal tu..erk ini bukan kedekut ye..ini mungkin cara berjimat yang sesuai sempena kegawatan ekonomi..hehe..tapi itula..konsepnya itu mungkin susah nak diterima ramai walaupun usaha mereka itu murni..sewa yang dikenakan tu pun kena tengok-tengok juga..berbaloi ke tak..apa-apa pun tepuk dada tanya selera..

P/s: Ibu tepuk-tepuk wallet yang makin kempis..huhu

13 kawan BabyIbu berkata-kata..:

atoyis said...

bagus idea tu tp utk kimi tak sesuai sgt sbb sebelum sempat barang tu dipulangkan agaknya dh jahanam kot..kimi klu dh boring dia suka campak2 barang dari walker..karang jenuh plak nk kena ganti

maryaaa said...

hi yana..just love to drop by ur blog..i sort of agree bila dia kata buat pe la beli brg mainan mahal2..my baby beli je mainan only interested for 3 days. pastu taknak dah....

thanks for updating great news/contest/website around. ur blog is real interesting.

BabyIbu said...

kak su..haha..Ammar pun suka campak barang dripada walker dan meja..penat mengutip...

marya..thanks for dropping by..by the way sama la ngn Ammar..sekejap je die main..last2..periuk kat dapur tu juga die nak ketuk2..huhu

Anonymous said...

thanks to your blog i safe about RM200. Was considering to get a Fisher Price toy from ToysRUs but has been delaying because very expensive. Visited the website and saw the same toy. So i rented. Luckily i didn't buy because my baby was interested in it for a day only.

miela77 said...

good idea...nanti daku g website tu

Mama Safiyyah said...

kalau boleh bg sewa toys kak yayah agaknya mama dah boleh beli banyak barang lain.....hmmmmm

Mama_Aqish said...

bagus gak idea sewa tu tapi bebudak ni kan selalunyer ganas kalo main memamng pulun betul2...last2 rosak...kalo rent kan ker akhirnyer kena ganti jugak???kalo menan tu mahal camne plak???rugi gak kan???

asmaa said...

ada juga yer servis utk toys yg sesuai utk anak2...bagus tuh...

Zanna_MamaBatrice said...

erm.......menarik tp cam x sesuai lark kat mesia nie kan yana...x tahu ler pendapat org lain kan...

me n de alisha said...

lebih puas hati kalau beli terus kan??

Puan Iza said...

kalo beli rasanya lbh puas hati...bila2 masa nak main boleh...kalo rosak pun dh jd brg sendiri kan...tak der lah risau sgt...

miela77 said...

Ada lagi ke

Jennok said...

Great Share Thank's!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Widget By Devils Workshop