@ Tudung Ekin

Tuesday, January 20, 2009

Kalau sebelum ni Ibu selalu pakai tudung instant aka tudung Indon..sekarang Ibu addicted dengan tudung Ekin pula..Mak Su selalu kata Ibu dah macam orang Indon pakai tudung macam itu..belasah jelah..indon pun indon la..kenapa Ibu suka pakai tudung macam gini?
  1. Mudah dipakai..sarung je
  2. Tak payah nak berkerongsang..berlilit bagai..
  3. Mudah dijaga
  4. Tudung mudah jadi..yelah nama pun sarung kan..
  5. Murah..:p

Maklumla sejak jadi Ibu ni..takde masa sangat nak pakai lelawa..tak sempat nak lilit2..memanjang tak jadi je..Ayah pula kalau keluar laju je..mana Ibu nak sedia Ammar, barang Ammar..nak siap Ibu lagi..hukhuk..so buat masa ni..ini solution yang paling ideal..


Collection Tudung Ekin Ibu..

Murah je beli kat pasar malam..ada sehelai RM10 ada 2 helai RM15..belasah jelah..janji mudah dipakai..cantik? biar apa orang kata..Ibu rasa cantik je (Oh abaikan ayat ini)..kuang-kuang

P/s: Ibu hutang 4 tag..adoila..nanti ye Ibu buat..

14 kawan BabyIbu berkata-kata..:

Mrs.R @ Emi said...

pon suka tdung ni..tp pilih kain yg agak ok n sejuk bila pakai.
xmo la yg keras kejung.

As a.k.a Mrs NoeL Khairulniza said...

wah wah wah...tudung ekin gitu..Ibu ni pun agak2 nak tambah collection gak..

BabyIbu said...

Emi..ha ah..kalau kain yang lembut n terletak RM 30..klau yang murah2 ni kena pilih..ada yang kain ok..ada yang keras kejung..yana terbeli 2 lai..sehari suntuk rendam dalam softener..nk kasi lembut konon..haha

As..hehe..asal pg pasar malam jek..yana tambah collection..samapai hubby dah bising..kuikui

~~ciklinn~~ said...

byknyer koleksi tudung ikin.....

yerlah senang kan pakai tudung nie...sarung jerk..tak payah dah kalut cari keronsang bagai....

.:Hernee Nazir:. said...

wahhh..dh byk koleksi..ok la nie..x cam indon pn yg pnting selesa..

Mrs.R @ Emi said...

yela..dh ada anak malas nk berkerongsang bagai..
emi penah tempah online tdung..
ok die jahit..santekk
nnt emi bg link kt yana

BabyIbu said...

cik lin..hernee..itulah..yg pnting mudah dan selesa..hehe

emi..haa..kasi link tu..ada email yana kn?

eiNa said...

kak ina pun terjebak ngan tudung cam ni gak.. betul mmg dah tak sempat nak pakai lilit dah,.. nak plak kalau dukung Aira dia suka tarik tudung.. tarik spek mata.. suma dia nak tarik..capai..

atoyis said...

eeii yana..akak pon teringin nk try gak tudung ikin ni..kelas method ari tu ramai gak yg pakai tudung cenggini tp adik selalu kata..."along cam indon la nnti.." indon pon indon lah kan

Mama Safiyyah said...

suka....tp kat office ni kalau pakai org tengok semacam sebab workers indon suka pakai

Mama_Aqish said...

tudung ni sangat2 simple & senang pakai...just saruk je...tak payah nak gosok2 kan...banyaknyer koleksi???

miela77 said...

iela try pakai, nampak cam endon je...x jd trus...x serasi ngan muka ku...

Zanna_MamaBatrice said...

mmg senang kan sarung tudung ekin nie...now, mcm2 pattern dah keluar...
bg zana
susah nak jaga.....coz' dianyer awning sensetif...he he h..x leh gosok bagai..pastu basuh x leh masuk mesin.....mmm...bg zana yg malas nie.....baik ler ngan tudung bawal...tp sometimes pakai gark tudung ekin nie....nampak kemas kan

me n de alisha said...

sekarang macam-macam tudung ada...macam-macam gaya ...kreatif betul..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Widget By Devils Workshop