@ Woman Versus Man

Wednesday, January 21, 2009

What goes through your mind when someone says "Let's go for a drink"?


Dapat ini from dLA..ia membuatkan Ibu terpikir betapa kompleksnya pemikiran kita perempuan ni kan..nak buat macam mana anugerah Allah..ada baiknya..ada juga buruknya..
Contohnya kalau nak g jejalan..

Situasi A: Ibu
Ibu termenung kejap pikir apa nak buat..bagi Ammar makan..bagi Ammar mandi..siapkan barang Ammar (diapers, susu, mainan..erk apa lagi..makanan)..siap baju Ibu (pilih nak pakai baju apa..matching dengan tudung..nak bawa handbag mana..iron baju)..mandi..pastu Ammar nangis..kasi nyusu jap..siap..check dapur..check elektrik..

Situasi A: Ayah
Ayah mandi..siap2..pastu..jom Ibu..

eceh senangnya hati..pastu bebel kata kita ni lambat..kadang-kadang on the way turun lif pun dok congak2 kot2 ada yang tertinggal..ada yang terlupa..itula agaknya perempuan makin nampak berusia dan lelaki pula maintain je muda..aii nasibla..

11 kawan BabyIbu berkata-kata..:

sWeEtdARLinG a.k.a Afkar'z said...

aku lak kalo nak kuar, mandikan anak siap², pakaikan baju cantek², siap bawak extra baju, susu bla bla bla...

kalo hubby yg bawak keluar, tak payah laa tukar² baju, pakai baju yang ada tu jer dah cukup..! adeeeeh...

Elyn said...

hahaha same la kite.......

mummy_adam said...

hehehe... i setuju tu.. kekadang dah sampai tempat yg dituju pun kepala dok pk2 lg kalau ada apa2 yg tetinggal or belum settle.. inilah perempuan.. :)

mami hafiy said...

i jenis keluar tanpa memikir apa2. diaper beg pun takde hahaha.

adekah saya tiada ciri2 kewanitaan?

rOse said...

I completely setuju! Lelaki ni nk amik jalan mudah je. Tapi bila tgk dia yg bekemas.. baru dia tau apa takde apa tak cukup. Masa tu la kene boomblast frm the wifey. hu3..
selama ni tau nk senang. time dia nye turn kene kemas tanya kita mana eltak tu ini apa nk buh dlm beg.. ha.. baru padan muka.. cene la agaknya anak2 kita kalau kita tiada di sisi...

azzamoro said...

eh..aku terbalik aa..

afiz yang cek & sediakan semua.. aku tau2 dah kat luar tepi kereta dengan Airyll..hehe

Mama Safiyyah said...

stuju!

Mama_Aqish said...

betul tu yana...kita pompan ni terlampau cerewet kekadang tu kalo boleh semua benda nak bawak & nak ingat....lelaki senang je...mengharapkan ibu2 ni jer yang ingatkan barang anak ke atau yang lain2 tu....dah memang naluri seorang wanita memnag cenggitu...so tak dapat lari...harus terima kenyataan

miela77 said...

Iela setuju...kalau g mana2 kita sibuk ngan anak, fikir apa nak bawa, diri kita lagi...tapi klu lelaki, just mandi bersiap, dan bebel klu kita lambat...lumrah hidup...

Zanna_MamaBatrice said...

betul yana teory tu
otak pompuan nie...bercabang2....dlm satu2 perkara tu...byk hal yg kita related kan ......yg sana yg sini yg sinun...semua kita ambil kira kan....

kalau lelaki nie
dia straight tu point jer...

me n de alisha said...

yer memang tepat...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Widget By Devils Workshop