@ All About My Pregnancy

Friday, February 20, 2009

Menjawab tag dari Dila..

1. WAS YOUR FIRST PREGNANCY PLANNED?

Nope..accident..eceh..

2. WHAT WAS YOUR SECOND CHOICE NAME FOR YOUR OPPOSITE GENDER NAME?

Kalau dapat girl nak letak Nur Arina..err Nur Aisyah pun sedap gak..adeh..nak baby girl...

3. WHAT WERE YOUR REACTIONS?

Alhamdullilah happy sangat..tapi macam tak percaya pun ada gak..mengandung aku ni? haha

4. HOW OLD WERE YOU?

At that time 25 years old..

5. HOW DID YOU FIND OUT YOU WERE PREGNANT?

Actually masa tu tak miss period pun lagi..but tiba-tiba b****t membengkak..so Ibu teringat tanda-tanda mengandung..pastu biasalah kecoh pergi beli pregnancy test (Ibu kecoh sikit sebab at that time Ibu ada ambil ubat yang tak boleh makan kalau pregnant)..siap beli 4 tau..macam-macam jenis..lepas test tu..jeng jeng..tengok dua line..happy ada..blur ada..sebab Ibu ni bangsa overexcited..esok buat test tu lagi..macam best tengok dua line tu..haha (Ayah bebel sebab benda tu mahal)

6. WHO DID YOU TELL FIRST?

Ayah la..sebab Ayah tunggu depan toilet..

7. DID YOU WANT TO FIND OUT THE SEX?

Yes..senang nk get ready..

8. DUE DATE?

13/5/2008

9. DID YOU HAVE MORNING SICKNESS?

Yup..masa first trimester..sangat teruk..tapi yang best Ibu puasa penuh..

10. WHAT DID YOU CRAVE?

Takde apa-apa..gatal-gatal minta macam2 kat Ayah ada la..teringin je..haha

11. WHO/WHAT IRRITATED YOU THE MOST?

Part tak selesa nak tidur dan part asyik kencing ja..tensen..

12. WHAT WAS YOUR FIRST CHILD'S SEX?

Boy

13. DID YOU WISH YOU HAD THE OPPOSITE SEX ?

Tak..tapi kalau gi supermarket tengok baju girls tu teringin juga..hehe

14. HOW MANY POUNDS DID YOU GAIN THROUGHOUT THE PREGNANCY?

Pounds..adeh..13 Kg je..

15. DID YOU HAVE A BABY SHOWER?

Takde..showerkan baby adala..haha


17. DID YOU HAVE ANY COMPLICATIONS DURING YOUR PREGNANCY?

Masa 5 bulan ada turun darah sikit..maybe sebab buat p****k kot..hehe..

18. WHERE DID YOU GIVE BIRTH?

Kedah Medical Centre

19. HOW MANY HOURS WERE YOU IN LABOR?

em setengah jam keluarkan Ammar..40 minit jahit itu perut..

20. WHO DROVE YOU TO THE HOSPITAL?

Ayah

21. WHO WATCHED YOU GIVE BIRTH?

Dr, nurse dan lain-lain dalam 7 orang and Ayah

22. WAS IT NATURAL OR C-SECTION?

C-Sect sebab Ammar songsang

23. DID YOU TAKE MEDICINE TO EASE THE PAIN?

Wajib la..bius separuh..ala-ala mamai gitu..

24. HOW MUCH DID YOUR CHILD WEIGH?

3.25 kg (Sama cam Ziyyad)

25. WHEN WAS YOUR CHILD ACTUALLY BORN ?

23/4/2008..pukul 9.20 pagi..

26. WHAT DID YOU NAME HIM/HER?

Mohd Ammar bin Mukhlis


27. HOW OLD IS YOUR FIRST BORN TODAY?

Dah 9 bulan 3 minggu..sekejap je kan..


28. WOULD YOU DO IT AGAIN?

Yup..next time nak beranak normal pula and kalau boleh nak girl..tapi tunggu 2010 la baru leh cerita banyak..huhu

P/s: kepada readers yang nak buat tag ni..silakan eh..boleh mengimbau kenangan time mengandung dulu..best juga..

16 kawan BabyIbu berkata-kata..:

sWeEtdARLinG said...

heheheh cam nak buat jer...
dah byk kali baca tag ni kat blog kawan2 tapi satu pun tak kena

nak buat nak buat!

~~ciklinn~~ said...

owh ammar lahir songsang yerk.... kenalah ceser kan...

ujee said...

baby ibu...i dah buat tag ni...
bleh kan...?
suke2 ati je copy paste..hehehehee

Haslinda said...

nak buat jgk...cam best ja

aMLiNsHaH said...

banyak nyer soalan dia...tp cam menarik tp... hehehe!

BabyIbu said...

hehe..mmg menarik..buat ye semua..flash back balik kenangan time pegnant..

Mama Safiyyah said...

dah lama tak nampak tag2 ni....sekarang org sibuk buat giveaway ngan contest kan....

miela77 said...

panjangnyer tag....

miela77 said...

daku dah lama tak ditag...

miela77 said...

ada sapa2 nak tag daku?

Mama_Aqish said...

tag tag...dulu kiter rajin buat & jawab tag tapi sekarang ni sibuk masa tak mengizinkan so tak leh nak jawab tag...kim salam peluk cium je kat yang suka mengetag tu...

asmaa said...

teringat masa pegnen anak sulong...
semakin comel bila ammar dah besar...

me n de alisha said...

rajinnyer ibu jawab tag...

azzamoro said...

memang accident..tetibe jerk pregnant..hehe

Zanna_MamaBatrice said...

syok layan tag nie kan yana
leh imbas kenangan
bukan senang nak lahirkan baby kan
mcm2 ragam
yg penting
bila nengok si comel tu keluar
alahai, berbaloi rasa

Puan Iza said...

menarik tag nie...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Widget By Devils Workshop