@ Inspirasiku..

Friday, February 27, 2009

Hmm..dah dua hari tak berblog..tengah kejar dateline nak apply grant..huhu..hari ni nak cerita pasal saya punya inspirasi masa mula-mula terjebak dengan dunia blogging..

Masa tu alkisahnya saya tengah pregnantkan Ammar dan bekerja sebagai surirumah..hehe..jadi masa yang terluang agak banyak since saya agak kemalasan dan tidak berdaya untuk buat kerja rumah (malas yang lebih..haha)..saya hanya layan internet je hari-hari cari info pasal pregnancy dan baby ni..

One day..saya cari pasal Pusrawi Kota Damansara (sebab nak check up kat situ)..saya termasuk la dalam satu blog ini..rasa menarik je baca pengalaman kisah die pregnant (time pregnant kami lebih kurang sama)..rupa-rupanya kami ni tinggal satu apartment aka satu building lagi..kecil kan dunia (tapi sampai sekarang tak dan nak p sembang-sembang..dulu rajin terjumpa kat lif sekarang dah lama tak jumpa..kan zuha kan)..inilah blognya...



then saya start hopping dari satu blog ke blog..masa tu saya jumpa..Anasdila, emi, elyn, tiara, kinna..(semua kami tengah pregnant time tu)..hehe..siap boleh jumpa emi kat warehouse mydear lagi..hehe..

Apa-apa pun berblog ni buat saya dapat lebih ramai kawan..dapat lebih banyak ilmu dan pengalaman..kiranya sekarang kalau orang tanya apa hobi? Saya dengan bangga akan jawab..blogging..hehe..peace..

P/s: Siapa pula inspirasi anda?..jomflashback balik..

P/ssss: Masih ada 2 hari untuk join BabyIbu giveaway..minggu depan nak pilih winner..saya hari-hari dok kerling beg hadiah korang tu..cantik no...

19 kawan BabyIbu berkata-kata..:

~~ciklinn~~ said...

yup linn setuju blog leh buat kit aramai kawan kan.... nak2 linn yg duk umah nie.... rasa terisi masa mengadap blog..

Mrs NoeL KHairuLniZa said...

As pun sejak berblogging ni...ramai dpt kwn dari mommies2 terutama yg fully BF.. tp blm pernah jmpa.. dpt byk info jg.. maklumlah kan org ni (saya) duk Sabah..

umIE a.k.a saLMi said...

btl tu yana..blog wat kita lebih ramai kawan..best dpt kenal rmai mommy thru blog nih..leh kongsi pengalaman..

p/s:xsabar nk tau sape pemenang gin&jacqie tu..:) ehem2...

Nazuha said...

wah.. terharunye di inspirasikan :) :)

blog yana pon jadi inspirasi saya. byk info. tak yah susah2 nak gugel. ehee.

teringin plak nak buat reunion mummy blogger.

sWeEtdARLinG said...

yessss my current hobby, blogging!!

mommy lyna said...

ibu-ibu jomla meriahkan MSK forum at http://mysuperkids.net/forum

nanti bole ramai2 & pan gather2 sama2 :)

mama zharfan said...

i plak terjebak dgn hobby blogging ni masa berpisah dgn anak+hubby (dok sorang2 kat UK selama 6 bln)....suffer..

ummi balqis said...

leen pulak, usben yg bg address blog ni time leen pregnant dulu. time tu dok kat flora. so sampai skang leen ikut sini... hehehe

AyuArjuna BiGoshh said...

hmmm...me to banyak manfaatnya jika kita buat dgn ikhlas...nak share n sebagainya dgn rakan2 siber yang lain....

Mama_Aqish said...

yana jangan lupe jawab tag ye

miela77 said...

Teringin nak jumpa rakan2 blog nie...

Mama Safiyyah said...

stuju....saya pun dapat bnyk info and kenal ramai kawan dr blog

Mama_Aqish said...

dari blog kite leh kenal ramai kawan & belajar sesuatu yang baru....blog yana pun jadi sumber inspirasi blog kiter...kalo boleh semuanyer kita nak tiru...tapi ada gak bab2 yang masih tak terror

miela77 said...

kadang2 memang klu dok kat apartment pyh nak kenal jiran tetangga...tambah kalu keje pegi pagi balik malam...

Zanna_MamaBatrice said...

100% setuju
dari blog ler kita dpt ramai kawan
even berbual dari alam maya jer...tp something ikatan tu lebih mesra dari kawan yg kita face to face hari2......

me n de alisha said...

yer...setuju dengan entry ibu..

Puan Iza said...

A'ah dr blog kita leh dpt ramai kawan....boleh bertukar pendapat kan....

miela77 said...

K.iela nak wat giveaway lagi dalam tempoh terdekat...stay tune

Cahaya Kita said...

yup setuju... berblog mmg boleh buat kita ramai kawan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Widget By Devils Workshop